Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemek csak a buliról...

Az egyetemek csak a buliról és a piálásról szól?

Figyelt kérdés
Ezért mennek oda a fiatalok mert ott azt csinálnak amit akarnak?

aug. 16. 09:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Így van. Semmi más nem történik, tanulásról szó sincs. Az orvos is az alapján gyógyít, amit még gimnáziumban tanult, ahogy az építészmérnök is a középiskolai tanulmányai alapján épít házat.
aug. 16. 09:15
 2/11 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos a többség csak bulizik és iszik. Nekem is az évfolyamtársaim többsége ezt csinálta. Többedszerre mentek át pótvizsgákon, végig bulizták az egészet, bukdácsoltak a vizsgákon. Sajnos a végén mind praktizáló doki lett.
aug. 16. 09:24
 3/11 anonim válasza:
88%
Persze, tanulni minek is....
aug. 16. 09:25
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
A tanulásról szól és a lehetőségekről.
aug. 16. 09:31
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

"Ezért mennek oda a fiatalok mert ott azt csinálnak amit akarnak?"

Biztos van egy ilyen otthon elnyomott, agyonszabályzott réteg is.

Én elötte mentem 2 év technikusiba, ott minden hétvégén a taknyomon csúztam haza a péntek-szombat esti bulik után. Aztán mire kezdödött az egyetem, addigra kiéltem magam etéren, és tudtam foglalkozni a tanulással, meg mellette tudtam munkát is vállalni késöbb.

aug. 16. 10:05
 6/11 SZTANN ***** válasza:
100%
Amíg az illető éretlen, a személyisége infantilis, életcéljai nincsenek - addig minden a buliról szól. Jó esetben az EMBER hamarosan kinövi ezt az állapotot, és az egyetemet tanulásra, a szórakozást értelmes társaság kialakítására használja. (Van olyan, aki soha a nem nő fel - de abból tisztességes ember soha nem is lesz, marad silány selejt.)
aug. 17. 09:18
 7/11 Senior Séf ***** válasza:
67%
40 év távlatából tényleg úgy néz ki. Nekem pl nem a deriválás ugrik be, hanem a borgőzös éjszakák.
aug. 17. 18:01
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Akik csak ezt űzik azok jó eséllyel egy félév után távoznak
aug. 18. 09:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen.
aug. 19. 00:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Attól függ melyik és hogy milyen társaságba keveredsz.

Semmi se kötelező. Mi egyetemi szaktársakkal 2 alkalommal voltunk inni. Munkatársakkal sokkal többet. Helyette mentünk szaktársakkal sportolni, korcsolyázni, moziba, várost nézni, stb.

Vannak egyetemi ivós bulik, de nem kötelező egyik se. Rajtad múlik miről szól neked az egyetem. Felnőtt ember vagy. Az órák egy részére a bejárás eleve fakultatív. Abban az időben aludhatsz, dolgozhatsz, videójátékozhatsz, sportolhatsz vagy ami eszedbe jut, a lényeg hogy mikor jön a számonkérés az elhangzott anyagot tudd.

Ahogy korábban írták, akinek csak a bulizásról szól az egyetem és nem tanul, az kibukik. Viszont ha ezt a részét is szeretnéd átélni, és nem hanyagolod miatta a tanulást, akkor biztosan meg lehet oldani.

aug. 22. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!