Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 30 éves kor felett megéri...

30 éves kor felett megéri nappali jogviszonyú egyetemre menni?

Figyelt kérdés

aug. 14. 13:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem ezt engedd el. 30 fölött nappalin tanulni, ráadásul dolgozni se lesz időd, hacsak nem valami gazdasági szakra mész, az nyilván könnyebb egy orvosihoz képest, de azt levelezőn is csinálhatnád péntek-szombat bejárással. Az építkezésre nem tudnád előteremteni ez mellett a pénzt, max fenntartod magad a diákmunka pénzből, félretenni nem sokat fogsz. Ez mellett még tanfolyamot is akarsz. Akkor legyen inkább az vagy levelező, de a 2 együtt felesleges. Nem kell egész életedben tanulni, 1 valamit végezz el, ami jövedelmező,amivel el tudod tartani magad és a gyereked. Plusz 30 fölött elég rizikós egy terhesség, több a kockázat, mint 30 alatt.

Meg amúgy ezt hogy gondoltad, 30 fölött elkezdesz egy okjt, befejezed, mész nappaliba, mellette valami kis diákmunka, mellette építkezel, majd keresel egy állást, dolgozol pár hónapot majd bejelented, hogy felcsináltattad magad és elmész 3 év gyesre? Gondolkozz már.

aug. 17. 00:19
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
#11 Manapság már szinte mindenki dolgozik a nappali tagozatos egyetem mellett. Ezek a 3 éves alap meg két éves mester diplomának csúfolt okj-k mellett simán belefér a munka. Nem úgy van, mint régen, az öt éves esetében, amikor még 100 oldal szakdoga volt a követelmény, ami egyetem mellett évek kutató munkáját igényelte. Na ott nem volt idő dolgozni, max. részmunkaidőben. Most már 30-40 oldal egy szakdoga, kérdőíves gagyiság meg minden lehet benne. A régebbi rendszerben hetente kellett 20-30 oldalas házi dogát írni, plusz tanulás és bejárás.
aug. 27. 09:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Örülök neki. Kedves utolsó. Nem tudom milyen szakról van szó, de rengeteg egyetem rengeteg szakja előre megadott órarendet ad meg, legtöbbször hézagokkal, lehet 8-10-ig bent ül, utána 2-re kell visszamenni. Így egy heti 40 órás főállást lehetetlen intézni, főleg, hogy félévente változik az órarend. Max mcdonaldsba tud menni vagy részmunkaidőbe, de semmilyen munkahely nem tolerál félévente változó munkabeosztást. Ha gazdasági szak, aminél valóban könnyebben megoldható, menjen inkább levelezőre, szinte minden egyetemen van levelező gazdasági szak.
aug. 27. 10:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Meg amúgy ha nem a településén akar egyetemre járni a kérdező, akkor gondolom hétvégente szeretne hazamenni, időt tölteni a családdal, akkor sem tudna egybefüggően 8 órát dolgozni minden szombat-vasárnap.
aug. 27. 10:24
 15/18 anonim ***** válasza:
#13 Pont a mekire gondoltam, mint munka és hasonlókra. Máshová ugyan hova kellene egy tapasztalat nélküli egyetemista? :D
aug. 27. 11:26
 16/18 anonim ***** válasza:
15 de a mekiben is beosztást kap, nem ő mondja meg, hogy mikor szeretne menni. És az is teljesítménybéres, hogy hány órát dolgozik egy hónap alatt. 26 évesen, adókedvezmény nélkül meg hogy el tudja magát tartani, egészen sokat kéne melózni, átlag napi 8 órát, nyilván egyben, nem úgy, hogy eljön reggel 2 órára, délután 3 órára, meg este is 3 órára.
aug. 27. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Akkor hogy csinálja az egyetemisták 90%-a, hogy teljes munkaidőben dolgozik nappali tagozat mellett? Tele a tesco, aldi, burgerking stb. egyetemista diákokkal.
aug. 27. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Gondolom ők otthon élnek, a kérdező meg lehet 120 km-re és emiatt nem tud bevállalni hétvégi napokat, mert azt csak a családra szenteli. Egy közösségszervezés szak mellett egyszerűbb dolgozni nappalin, mint egy gyógyszerész mellett. Gazdaságit inkább csinálja levelezőn, legalább az havi 2 nap vagy max 1 teljes hét.
aug. 27. 12:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!