ItsAlexaa kérdése:
Tud az iskola szeptember előttre hiányzást beírni?
Figyelt kérdés
Gimi, augusztusban jelentette be hogy az évnyitó augusztus 31. Én lesz, csak igazolással lehet kihagyni elvileg. Lehet hülye kérdés de eggyátalán tudnak szeptember előttre hiányzást beírni? (Kérdés azért lett feltéve mert több osztálytársam, köztük én is programot szervezett/dolgozik/nyaral azon a napon és mivel 12. Esek leszünk a szülőiket nem ilyenekre szeretném pazarolni)aug. 10. 16:17
1/10 anonim válasza:
Hát, elméletileg a tanév csak szept. 2-án kezdődik, tehát énszerintem nem kéne tudjanak beírni. De pl. nálunk nem foglalkoznak különösebben, hogy ki van ott az évnyitón és ki nem, úgyis csak egy rövid ünnepség és annyi.
2/10 anonim válasza:
Azon a héten elmész orvoshoz, hogy írjon ki arra a hétre. Mikor meg kezdődik a tanítás meg majd mész. Az orvosi igazolást is elfogadják gondolom, nem csak a szülőit.
12.es vagy, ne én tanítsalak meg már ezekre.
Mellesleg ha nem is tudnak akkor se ártana igazolás, mert ha nem is fognak tudni hiányzást írni biztos fog menni a duzzogás, hogy ez és az mért nem ment. Utána meg majd valahogy úgy is behúzzák rajtatok, vagy ti jelentkeztek majd "önként" felelni az egyesért, vagy hamarabb lesz ok nélkül szaktanári vagy valami. Hasonlót nálunk is játszottak már el pár éve.
3/10 anonim válasza:
Ha 31-én kezdődik a tanítás, akkor 31-én lehet hiányozni = tud az iskola hiányzást beírni.
4/10 anonim válasza:
Nem lesz megnyitva a kréta októberig, úgyhogy kb sehogy.
5/10 anonim válasza:
Írj az OH-nak és kérdezd meg, hogy lehet-e egyáltalán 31-én évnyitó, és hogy ha igen, lehet-e kötelezővé tenni.
6/10 anonim válasza:
Mivel szombat, amúgyse lehet. Nálunk egyszer volt vasárnap az évnyitó, hatalmas felháborodás lett, alig mentek el és természetesen nem lehet beírni hiányzást, mivel nem tanítási nap. Azóta soha többet nem próbálták meg. A kréta se fogja engedni, csak 2.-tól. Ha meg olyan napra beírnak amikor ott voltál, reklamálhatsz először az igazgatónál, utána az OH-nalál.
7/10 anonim válasza:
Szobati napot is be lehet állíani a Krétában tanítási napnak, az nem lenne gond...
8/10 anonim válasza:
#7 De gondolom csak a ledolgozósakat, meg szeptembertől. Legalábbis én kinézem a rendszerből, hogy pár iskola baromságai miatt nem fognak egy központi rendszert rájuk szabni, mivel állami a dolog, így az ő akaratuk érvényesül.
9/10 anonim válasza:
Maga az iskola állítja be, hogy melyik nap tanítási nap. Nem tudok róla, hogy legaléábbis a tanév első meg utolsó napja központilag fixálva lenne, ha elvileg lehetséges lenne is...
10/10 anonim válasza:
A tanév mindig az adott év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart. Mindig, annyi kivétellel, a végzősöknek a tárgyév június 30. napjával megszűnik a jogviszonyuk az iskolával- ez persze most mellékes. De ezek alapján, egy régebbi tanév hiányzásait nem lehet a későbbi tanévvel elszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!