Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Óbudai Egyetem villamosmérnök...

Óbudai Egyetem villamosmérnök bsc-n melyik szakirány lenne jobb? Mindkettő Óbudai telephely: Automatika, energetika.

Figyelt kérdés
Valaki, aki elvégezte valamelyiket, tudna részletesen mesélni róluk, vagy leírni melyik, mivel foglalkozik/ miket tanul? Azért lenne fontos számomra, mert állandóan változnak a szakirányok nevei, és az egyetemek oldalán lévő információkból csak félig meddig tudom a dolgokat. Illetve az itteni kérdéseket olvasva is össze vagyok kicsit zavarodva. Automatikán csak PLC- programozás van CODESYS környezetben? Vagy C ben is kell programozni? Ha igen, mennyire különbözik a hardware programozás az általánostól? Még arra lennék kíváncsi melyik szakirányok azok villamosmérnökin, amik nem túl infósak. Előre is köszi a válaszokat.

aug. 8. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ami az energiás szakot illeti, legegyszerűbb, ha megkeresed a neten (mondjuk a scribd nevű honlapon, egy ideig nem kell fizetni, csak regisztrálni) Novothny prof könyveit. Vagy netán a Geszti-féle Villamos művek I-II, illetve Villamosenergiarendszerek I-II-III, bár azok műegyetemi tananyagok, megvan a minőségi különbség a kandós anyagokhoz képest.
aug. 9. 15:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
megkeresed a neten... akartam még írni, hogy oszt megnézed a tartalomjegyzékeket, vagy beléjük lapozol
aug. 10. 08:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja köszönöm szépen megnéztem a könyveket, kicsit jobban segített átlátni milyen az energetika része a történetnek! :))
aug. 10. 11:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Automatikán villamos gépek, épületautomatizálás és programozható irányítások van (PIR)

PIR-t végeztem, de nem PLC-kkel foglalkozok, hanem FPGA-ASIC vonalon helyezkedtem el. PIR-ből van Assembly és PLC szarásig, de C az nem nagyon van már, ami szerintem kár. A PIR labor adja meg a kellő tudást mindenhez, mert irtó nehéz és melós, de ha elvégzed, akkor tényleg érteni is fogsz a dolgokhoz, mert mindent magadtól kellett kiszenvedni. A másik két modult nem ismerem, de azok sem rosszak. Viszont ha választani kell, akkor a PIR-t javaslom Lamárral.

A PIR eléggé infós, de azért nem FPGA mennyiségben az. Hálózatokat érteni kell, mert a PLC is azokra lesz rákötve. A 8051-es újra elő fog kerülni, azért azt ismerni kell rendesen, de van hozzá szájbarágós anyag amit írtam még nektek pár éve.

Bármi extra kérdésed lenne, tedd fel nyugodtan itt vagy privátban. Szívesen válaszolok mindenre.

aug. 10. 11:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja, értem tehát specializáción belül is kell választani? Azt hittem, hogy automatika spec van és azon belül ezek mind kellenek, mert ugye a tantervben úgy vannak ezek ott, mint tantárgyak, meg vannak kötelezően választhatóak is.
aug. 10. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!