Van lehetőség arra, hogy az angol nyelvű képzésről a magyar nyelvűre átjelentkezzek a második félévtől?
Felvettek a Károli pszichológia szakra , de csak az angol nyelvű képzésre volt elég pontom. Ha jó lesz a tanulmányi átlagom van lehetőség a pszichológia magyar nyelvű képzésére átjelentkezni egyetemen belül?
Úgy tudom van lehetőség rá.
Egyikre se volt elég pontom , csak erre az egy képzésre az összes pszichológia szak közül.
300-400 k még okés lenne félévenként, de a 800k-t azért sokkalom.
Ez már a többedik ilyen kérdés, amit látok... Komolyan nem értem, mi értelme van megjelölni úgy egy szakot, hogy nem akarsz/tudsz oda menni. Nem vesznek ám fel nagyobb eséllyel államira attól, hogy megjelölöd az önköltségest is. És félreértés ne essék, nekem sem fért volna bele ennyi félévente, de még a sima önköltséges is túl sok lett volna. Nem is jelöltem meg egyetlen ilyet sem. Úgy voltam vele, hogy ha nem sikerül a felvételi, akkor következő évben újra próbálkozok, ugyanis SEMMI nem garantálja, hogy valaha átvesznek a vágyott szakra. Ezen a szakon "teltház" szokott lenni, ha valaki pl. otthagyja az államit vagy átsorolják, akkor a legjobb átlagú önköltséges lép a helyébe. Na, az egyetem előtt fogalma sincs még az embernek, hogy milyen nehéz igazán jó átlagot elérni. Én szerencsére elég pesszimista vagyok ahhoz, hogy volt valamennyi fogalmam, úgyhogy nem alapoztam arra, hogy egyszer talán majd átvesznek. És nálam csak az állami-önköltséges kérdésről volt szó, angol nyelvű képzésről nem.
Szerintem se iratkozz be, ennek így nincs értelme. Nem tudhatod, hogy átvesz-e valaha az egyetem, (minimum) 6x800k pedig rengeteg pénz. Érettségizz újra, és próbáld meg a felvételit jövőre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!