Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek ez jogos volt?

Szerintetek ez jogos volt?

Figyelt kérdés

A 10 éves kisfiam azt énekelte a napköziben, hogy"kislány vigyázz, hogy el ne hibázd, kislány a bugyira vigyázz, vigyáztam én már eleget, mégis bekaptam a legyet"

Ezért a napközis tanítónő adott neki egy intőt, hogy XY trágár szöveget énekelt az iskolában.

A kisfiam azt mondta, hogy TV-ben hallotta a dalt, és nem is érti, hogy mit jelent.

Szerintem a napközis tanárnőnek inkább el kellett volna magyarázni,hogy mit jelent ez a dal, és nem szabad ezt énekelni, nem pedig intőt adni.

aug. 2. 11:48
A kérdező szavazást indított:
Jogos az intő
A tanárnőnek el kellett volna magyarázni, hogy miért nem szabad énekelni ezt a dalt
19 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Mégis milyen napközi van a nyári szünet kellős közepén? ...
aug. 2. 11:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez nem most történt, még tanítás alatt, csak most beszélgettünk a feleségemmel erről az esetről, mert már akkor sem értettünk egyet a tanárnő döntésével.
aug. 2. 11:56
 3/8 anonim válasza:
72%
Szerintem azért adta, mert ilyen bugyuta mulatós szrokkal van tele így is az ország. Lehet neki is elege van a falunapokon pendrive-ra tátogó villanycigányokból, mint a többi, normális igényes magyar embernek is.
aug. 2. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Az intőnél szerepelt, hogy pontosan melyik trágár szövegeket énekelte?

Csak mert ez a szöveg így magában nekem nem tűnik olyan hatalmas vétségnek. Ha azonban már kiegészítette valamivel az már lehet.

Ezt azonban én hatalmas nagy kamunak érzem:

"és nem is érti, hogy mit jelent."

10 évesen már bőven értettük. A mostani fiatalok pedig még korábban is érnek. Legalábbis korábban megtudják ezeket.

Ha pedig erről hazudott akkor (és amúgy is) elképzelhető, hogy nem egészen úgy adta elő a történetet mint a hogyan az történt.

Az ilyeneket jó lenne meghallgatni a tanár oldaláról is kicsit részletesebben, hogy mi is történt ott pontosan. Persze erre most nincs nagyon lehetőség és értelme sincsen.

Jövőre már mintha nem is történt volna semmi. Ennyit ér tanárok fegyelmezése. Történik valami majd ha év végéig nem kerülsz elég nagy bajba akkor elévül.

aug. 2. 12:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem értette azt a kifejezést, hogy "mégis bekapta a legyet".
aug. 2. 12:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, hogy nem értette. Gyerekkoromban én sem értettem dolgokat, aztán amikor megtanultuk azt a közmondást hogy ‘mfűbe harapott = meghalt’’,amikor a tanítónőnek meghalt az édesapja akkor megkérdeztem elsőben, hogy hát akkor fűbe harapott?

Én nem kaptam ezért intőt, mert egy jó pedagógus nyilván tudja hogy a gyerekek sok mindent nem értenek. Ehelyett elmagyarázta hogy mit jelent a kifejezés, és hogy ilyet nem illik mondani.

Itt az is benne lehet hogy a gyereked már alapból kihúzta a gyufát, és ez volt az utolsó csepp a pohárban. Vagy csak szimplán nagyon konzervatív a tanítónő.

aug. 2. 13:05
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
54%
Mé', az "ingyombingyomtálibe" jelentését tudja? Vagy azért is intő jár?
aug. 3. 18:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez "kislány vigyázz, hogy el ne hibázd, kislány a bugyira vigyázz, vigyáztam én már eleget, mégis bekaptam a legyet" nem trágár.

Arról nem is beszélve, hogy a tanár fejjel fog rohanni a falnak ha például a gyereked meghallgat majd egy Krúbi számot és azt énekli.

aug. 5. 08:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!