Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most voltam 11.-es, és nagyon...

Most voltam 11.-es, és nagyon rosszak lettek az érettségi tantárgyakból kapott jegyeim. Elég új gondolat, de elkezdtem azon töprengeni, nem kéne-e megismételnem ezt az évet?

Figyelt kérdés

Biztosan nem egyszerű elintézni, szóval nem erre lennék kíváncsi, az érdekelne, hülyeség-e

Mivel ugye az egyetemi pontokba ez is beleszámít, és így legalább több időm lenne felkészülni

(Ha esetleg hatalmas baromság lenne is, kérlek rendesen válaszoljatok)

2024. júl. 28. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy technikailag van-e rá bármi mód, azt nem tudom. De jobban jársz, ha mostantól elkezded komolyabban venni a tanulást, szerzel egy jó 12. évvégit és leteszel egy fasza érettségit, esetleg nyelvvizsgázol is mellette.
2024. júl. 28. 17:54
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Egyetemi pontokat lehet úgy is számíttatni, hogy csak az érettségi eredményét nézzék, a jegyeidet ne. Több értelme lenne arra ráfeküdni, hogy az minél jobban sikerüljön. Nézz utána, hogy neked melyik érettségi eredmény fog kelleni és akár már most is el tudsz kezdeni gyakorolni az előző évek feladatsorai alapján.
2024. júl. 28. 17:56
 3/12 A kérdező kommentje:

"csak az érettségi eredményét nézzék"

De ez nem azt jelenti, hogy kevesebb pontot viszek?

Mármint én úgy tudom, van 200 pont, amiből az év végi jegyeid alapján kapsz

2024. júl. 28. 17:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert abban az esetben duplázzák az érettségi eredményt és ugyanúgy 400 lesz a max, amit el lehet érni az extrák nélkül.
2024. júl. 28. 18:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy marhaság. Van egy éved még pótolni, pusztán néhány tárgyra kellene koncentrálnod, és a senki nem fog az évvégi jegyeid érdekelni.
2024. júl. 28. 19:03
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 Komolyan? Nem is tudtam hogy ilyet lehet

#5 Igazából az a helyzet, hogy fogalmam sincs, mit tanuljak tovább, (többek között) épp ezért is nem éreztem elég motivációt a rendes tanulásra

Mindegy, a lényeg hogy attól félek, év közben kitalálom, mit szeretnék, viszont épp ezen a pár ponton múlik, bejutok-e

2024. júl. 28. 19:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszokat
2024. júl. 28. 19:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#6: ha azt sem tudod, egyáltalán egyetemre akarsz-e menni, akkor végképp felesleges ezen aggódni.

Előbb inkább érdemes elgondolkodni a lehetséges karrieren.

2024. júl. 28. 20:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, menjek-e vagy sem, hanem hogy milyen szakot válasszak
2024. júl. 28. 20:28
 10/12 anonim ***** válasza:
76%

"Nem az a kérdés, menjek-e vagy sem"

. Miért nem?

Egyébként a kérdésben nem írtad, hogy ez már 100%, ne is firtassuk.

2024. júl. 28. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!