Felvételi probléma, ezzel mit tudok kezdeni? Át lehet jelentkezni, valahogy, vagy várnom kell egy újabb évet?
Ezt a beiratkozásnál tudod megkérdezni. Ha arra a helyre nincs túljelentkezés, tehát van még hely, akkor elvileg lehet rá lehetőség, hogy áttegyenek.
De az is lehet, hogy hiába iratkozol be, átiratkozni úgyis csak 1 év múlva engednek.
Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire benéztem... Hely biztos lenne, annyira nem népszerű szak. De én is úgy tudom, hogy normál esetben 2 félév után lehet átjelentkezni. Viszont találtam egy ilyen szöveget a nyomtatványban:
(5) Az átvételről szóló kérelmet az illetékes TB-hez címezve a Tanulmányi Osztályhoz kell benyújtani. Az adott félévre
történő beiratkozáshoz a kérelmet legkésőbb a félév kezdetét megelőző 15 nappal kell benyújtani,
kivéve, ha az átvételét kérő hallgató azon a szakon, amelyen tanulmányait megkezdte, még egy félévet
sem teljesített. Ez utóbbi esetben a kérelmet őszi félév esetén legkésőbb szeptember 10-ig, tavaszi félév
esetén legkésŋbb február 10-ig kell benyújtani úgy, hogy az átvételi kérelem benyújtását az átvételét
kérő hallgatónak a mielőbbi döntéshozatal érdekében a benyújtással egyidejűleg elektronikus úton
jeleznie kell a tanulmányi osztály felé.
Viszont felette meg ezt írják:
A kapacitások figyelembevételével az a hallgató vehető át,
a) aki azonos képzési területre kéri átvételét, és
b) aki azon a szakon, amelyen tanulmányait megkezdte, legalább két félévet teljesített, és tanulmányai során – a kötelező
és kötelezően választható tárgyakból – félévenként átlagosan legalább 15 kreditet teljesített, és
c) akinek hallgatói jogviszonya elbocsátás vagy fegyelmi úton való kizárás miatt nem szűnt meg, illetve a kötelező
elbocsátás vagy kizárás feltételei sem állnak fenn az átvétel időpontjában.
Komolyan olyan pánikban vagyok, hogy az valami hihetetlen...
Beszéljünk tárgyilagosan!
JELENLEG mennyit kellene utaznod az egyetemre?
És ha sikerülne az "átigazolás", akkor mennyit?
Azt mondod, nem túl népszerű; ez nyilván azt is jelenti, hogy a keretlétszámok is szűkek. Konkrétan mennyi a keretlétszám ott, ahova mennél, és mit tudsz, jelenleg hányan vannak ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!