Miért tartják sokan olyan rossznak a BME Gazdasági karát?
Azert ezek eleg kisarkitott allitasok.
Pl. egy gazdmenen semmi ertelme az eros mateknak a szivatason kivul. Mert olyan poziciokban fogsz vele dolgozni kesobb, ahol egyszeruen nem kell.
A Corvinuson vannak nagyon matekos szakok, gazdasag es penzugy matematikai elemzes osztatlan szak, vagy az ELTE-vel kozosen inditott biztositasi es penzugyi mester. Na itt kemeny a matek, de kell is, ha elemzoi munkakorokben akar valaki dolgozni.
Arrol nem beszelve, hogy a Corvinuson ahhoz, hogy ne soroljanak at onkoltsegesre 3.8-as atlag kell minimum. De siman lehet ez keves, mert itt allandoan rangsoroljak a hallgatokat teljesitmeny alapjan.
BME-n 2.75 a hatar, csak mondom.
Mostanában ez arra vezethető vissza, hogy pár éve, amikor a BME GTK lényegében kettészakadt, és az oktatók egy számottevő része átment az ELTE-re, akkor a BME működésében ideiglenesen azért voltak problémák, amik érezhetően kihatottak az oktatásra. Én is hallottam kollégától, ismerőstől elég hajmeresztő dolgokat, hogy a folyamatos működés érdekében kik és milyen órákat tartottak meg. Emiatt elterjedt, hogy egy pocsék hely, nem is szabad odamenni, mert nem maradt ott senki, aki tanítana - ami nettó baromság volt, hiszen az oktatói gárda nagyobb része maradt. Mára ez a helyzet már rendeződött, és amennyire tudom, sikerült egész jó oktatókkal feltölteni az üres helyeket.
Az, hogy maga a közgazdász képzés matekosabb lenne, nettó baromság. Semmivel nem tanulnak a BME-s közgazdászok több vagy mélyebb matekot ugyanazon a szakon, mint akár a Corvinus-on, akár egy BGE-n vagy SZTE-n.
#3 Talán azért, mert a Corvinus inkább a gazdag szülők gyerekeinek egyeteme
"Az, hogy maga a közgazdász képzés matekosabb lenne, nettó baromság. Semmivel nem tanulnak a BME-s közgazdászok több vagy mélyebb matekot ugyanazon a szakon, mint akár a Corvinus-on, akár egy BGE-n vagy SZTE-n."
Corvinuson egyes gazdasági szakokon már matematika sincs a tantervben!
A Corvinus sokkal inkább a soft skillekre épít, nem a valós szakmai tudásra.
Helló, nem tűnt fel, hogy ez egy régi, archív tanterv 2019-ből?
2020-tól már nincsenek ezek a tantervben! Egyedül "Statistical Business Analytics" van ezekből.
5. Egyáltalán nem gazdag szülők gyerekei. Igen, önköltségesen 800 ezer Ft/félév, de aki tényleg nagyon okos, van felsőfokúja, esetleg technikumban szakmai vizsgázott és 4x-ezi a pontjait, simán megvan. Gyökereket nem vesznek fel, nem olyan, mint a BGE, hogy 400 ponttal bárki bent van.
Konkrétan a Corvinus rendelkezik az összes gazdasági egyetem közül a legtöbb lehetőséggel, legszélesebb együttműködési kapcsolatokkal. Mert ez az egyetem profilja, hogy gazdasági. Nem mint a BME-nek, hogy széjjelszpat mindenkit meg nagy mérnöki. Corvinuson is van kalkulus, diszkrét matek ugyanúgy, legalábbis pénzügy számvitelen, mert az a legmélyebben matekos szak, azzal lehet a legjobban keresni az összes gazdasági szak közül. De nyilván ha nem látsz a mérnök szakoknál tovább, akkor ne böfögj már ide fasságokat, látod mindenki leolt téged meg linkeket csatol, hogy megcáfolja a baromságod. Tájékozódj inkább észosztás helyett, mert abból neked sem jutott túl sok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!