Normális az ilyen érzés érettségi után?
Szerintem teljesen normális, én is hasonlóan voltam. Viszont nem kell lepontozni az első válaszolót, a szakértő pont azért van, mert segíthet ilyen helyzetekben. :D A "fordulj pszichológushoz" nem csak egy lekicsinylő utasítás lehet, én teljesen látom benne, hogy a kérdező megtalálná önmagát, ha ki tudná beszélni magát a megfelelő kérdésekre.
Nekem többször volt rémálmom az érettségi után a bunkó tanáraimmal, annyira nagy felüdülés volt, amikor ezekből felébredtem és rájöttem, hogy már örökre vége és nyár van. <3
"a kérdező megtalálná önmagát, ha ki tudná beszélni magát a megfelelő kérdésekre"
Szerintem is, de azokat a megfelelő kérdéseket nem csak egy méregdrága pszichológustól kaphatja meg, hanem barátoktól, rokonoktól is, sőt, saját magának is felteheti őket.
Kérdező, menjél el szépen dolgozni a nyáron, ha nincs jobb ötleted. És a régi emlékeket dumáld végig a volt osztálytársakkal. Azért, mert már elballagtatok, még maradhattok barátok, és szerezhettek új élményeket is.
Teljesen normális. :-) Egyrészt lezárult egy nagy szakasz az életedben, másrészt túl vagy egy nagy szellemi megpróbáltatáson. Kell egy kis idő, egy-két hónap, amíg regenerálódsz, és alkalmazkodsz az új helyzethez. Aztán jön valami új feladat / egyetem / álláskeresés.
Azt javaslom, hogy addig is csinálj valamit, amit szívesen csinálsz, ami feltölt. Lehet ez egy jó könyv, amit régóta el akarsz olvasni; zenehallgatás; rajzolás; főzés; spot; puzzle -- bármi, ami örömmel tölt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!