Mi a véleményed arról, hogy a diákok a szigorú bánásmód miatt inkább stresszelnek, mintsem hogy motiváltak lennének?
Szigorú bánásmód szerintem nincs a mai iskolákban. Anno én az 1980-as években voltam általános iskolás. Akkor volt szigorú bánásmódban részem utoljára.
A mai diákok motiválatlanságát szerintem teljesen más okozza.
A kiabálás néha lehet jogos. Például: a szünetben a diákok nagy része a folyosón mászkál és egy diák elkezdi ütni a másikat. Ekkor a tanár jogosan kiabál rá a verekedős diákra (+ szétszedi a verekedőket).
Elképzelhető az is hogy amit te kiabálásnak veszel az szimplán csak hangos beszéd. Gondolj bele ha vannak százan a folyosón és tanár suttogva mond valamit az egyik diáknak! Szerinted hallani fogja?
Szerintem kell szigor. Főleg abban a helyzetben ami most van az oktatásban. És a szigor nem egyenlő a büntetéssel és más negatív dolgokkal.
Pont a szigor mellőzése és a tekintély elvesztése okozza a folyamatosan növekvő butulást ...már már devianciának is nevezhető ami jelenleg az általános iskolások átlagos szintje.
8-as, egyetértek, kell a szigor. Meg kell tanulnia a diáknak/tanulónak/ gyereknek a határokat. Mert otthon ezt már rég nem tanítják a szülők. (Tisztelet a kivételnek.) Inkább a tanárral szemben a gyereknek adnak igazat!!!! Micsoda bunkóság.
Aztán, később meg semmibe veszi a szüleit is!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!