Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az egyetemen szakot váltok,...

Ha az egyetemen szakot váltok, köteles vagyok kifizetni az első képzésem állami ösztöníjas féléveit?

Figyelt kérdés
Szakváltáson gondolkozok, ugyanis nem magamhoz illó szakot választottam (felsőoktatási szakképesítést), és jövő évben szeretnék egy osztatlan mesterképzésre jelentkezni.
júl. 4. 11:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Jelen pillanatban nem járok egyetemre, de tudtommal eddig úgy volt, hogyha pl egy év után váltasz egy állami támogatott szakról szintén államisra, akkor nem kellett visszafizetni, csak meg van hogy hány éven belül kell diplomát szerezni, és ha diplomát szerzel akkor senki nem fogja nézni hogy másik szakon kezdtél, csak ugye azt kell teljesíteni, hogy X évet itthon dolgozol utána. Javítsatok ki ha nem így,van, pár éve így volt, mert én is váltottam akkor.
júl. 4. 12:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem.

Viszont mindenkinek 12 félév jár államilag támogatottként.

Ha pl két év után úgy döntesz, hogy szakot váltasz és nulláról kezdesz egy osztatlant akkor így meghosszabbodik az egyetemen töltött időd és a végén átsorolnak majd költségtérítésesre, mert már elfogyott 12 féléved.

júl. 4. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!