Tapasztaltatok csalást érettségi közben?
Én személy szerint nem szorultam rá, csak érdekelnek a sztorik.
Én ilyenekről hallottam:
Magyaron az esszé közben megnézte a szöveggyűjteménybe a megoldást, és a műveltségi tesztbe beírta mikor be kellett adni.
Telefon zsebben maradt, és mosdóba megnézte a megoldást. (pl műveltségi tesztre)
Átlátszó tétellapok direkt
Vizsgaelnök mikor kiment pár percre a tanár elmondta a megoldásokat szóbelin
Vizsgáztató tanár elkísérte mosdóba tételhúzás után és elmondta a megoldásokat.
Én sem csaltam, de emlékszem, amikor kimentem mosdóba, akkor semmi akadálya nem volt annak, hogy a vizsga előtt "ottfelejtett" füzetembe belenézzek.
Illetve olyat is hallottam, hogy piszkozati lapon egyik leírta a másiknak a megoldásait, majd "véltetlenül" odacsúsztatta. A piszkozati lapot pedig azt hiszem, nem is kötelező beadni.
"A piszkozati lapot pedig azt hiszem, nem is kötelező beadni."
Dehogynem!
Igen, volt olyan csalás ami végülis érettségi előtt történt, németből témaköröket kellett volna megadni szóbelire a tanárnak, de kiosztotta a konkrét kérdéssort. Nyilván így is készülni kellett, de abszolút szabálytalan volt amit művelt. Szintén ez a tanár megjegyezte a folyosón, hogy a töri és a magyar tételek nincsenek összekeverve, az egyik jobbról balra nőtt a másik fordítva. Nyilván az járt jól aki az elsők között felelt, mert vhogy az 5-6. diák szólt hogy megkeverték gyors a tételeket mielőtt húzott volna.
Nálunk a mosdókat átvizsgálták, úgyhogy az ott "felejtett" jegyzeteket, telókat amiket megtaláltak azokat beszedték, egy srác volt aki utólag mondta, hogy a kukában a szemeteszsák alá rejtette a telefont, neki sikerült pár dolgot kinéznie. Másik osztályban volt aki ki akarta a teremben nézni a telefonról a megoldásokat, de Ő lebukott. Illetve egy osztálytársam volt aki nagyon béna volt matekból, neki a felügyelő tanár párszor megállt az asztala mellett hogy "pl biztos ez az eredmény és nem X?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!