Miért mondják azt hogy a gimnázium nehezebb mint a technikum ?
Figyelt kérdés
jún. 16. 17:51
2/5 anonim válasza:
Mert ott általában magasabbak az elvárások.
3/5 anonim válasza:
Ez legfeljebb egy pocsék intézményben tud igaz lenni. 4 év alatt éppen lehet közvetíteni a 4 évi tananyagot... Hogy a tanárok egy SZC-ben nem olyan jók, mint a Fazekasban, az helyi sajátosság.
4/5 anonim válasza:
Igazából mindkettőnek megvannak a maga nehézségei, de véleményem szerint is a gimik általában nehezebbek, bár tegyük hozzá, hogy iskolája válogatja. A gimikben sokkal több elméleti anyagot nyomnak le az ember torkán, nomeg ugye a faktoknál már eléggé magas szinten kell megtanulnia a dolgokat, míg a technikumokban sokkal inkább részesítik előnyben a gyakorlatot, más a tanterv, kevesebb, egyszerűbb óra van, például nekem aki technikumos ismerősöm, az komplexen tanulja a természet tudományi tárgyakat, és jóval kevesebbet is tanul, mint mi a gimiben, valamint egy technikumnál kapsz szakmát, így nem kell rástresszelned az érettségire, míg egy gimiben az nagyon meghatározó, miután a gimiseknek nincs még végzettsége és általában egyetemet szeretnének végezni, és a közkedveltebb szakokhoz sok pont kell, különben meg elmehetsz például tanárnak, ami hát... ha nem vagy elhivatott, mind magam, mind a gyerekek miatt nem a legjobb. De ezek csak az én meglátásaim és gondolataim, a másik oldalba nem látok azért annyira bele.
5/5 anonim válasza:
Én a váci boronkayba jártam (most egyetemre), ami elméletileg az ország legjobb technikuma, és még én is úgy éreztem hogy nem túl sok az elvárás, valamivel kevesebb mint egy gimiben, de azért egyetemhez képest mindkettő elég könnyű.
Cserébe ha valami szakmát tanulsz picit nehezebb otthon tanulni, készülni, ha gyakorlati akkor azért mert nincs otthon pl eszterga, ha elméleti akkor meg sokszor nehéz a neten utána nézni, mert míg mondjuk matekhoz van egy millió oldal, egy szakmai kérdésre lehet hogy találsz egy pár sort a sulinet.hu oldalon, vagy egy többszáz oldalas egyetemi jegyzetet. (ja és minden elavult)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!