Mi történik ha megbukok a záróvizsga tételes részén?
Figyelt kérdés
Holnap záróvizsgázom, de nagyon nehéz tételek vannak. Csak 25 db tétel van, de van amelyik 18 oldalas, érthetelen, nagyon nehéz stb. Nagyon sok tételben nem vagyok biztos, sőt van olyan is ami egyáltalán nem megy és hozzá sem tudok szólni.. Ha esetleg megbukok a tételes részén, de minden más megvan ötös mi történik olyankor? Újra kell mindent csinálnom? (gyakorlat, szakdoga is 5, átlagom 4,5 feletti)jún. 16. 16:04
1/13 anonim válasza:
Akkor elvben nem teljesítetted a diplomaszerzés feltételeit, ezért majd próbálkozhatsz a következő alkalommal.
2/13 anonim válasza:
Nem, csak azt az egyetlen egy részt kell újracsinalnod, amiben buktál.
3/13 anonim válasza:
Nem fognak megbuktatni, az alatt az 5-10 perc alatt a 18-ból maximum 1-2 oldalt tudsz elmondani. Húzz ki belőle. Ha már valamit mondasz, nem buktatnak meg.
4/13 anonim válasza:
"van amelyik 18 oldalas"
. Akkor az egy k*va szarul kidolgozott tétel. Mégis hogyan lehetne 18 oldalt visszaadni ennyi idő alatt?
Egyébként akkor legközelebb újra kell húznod.
5/13 anonim válasza:
#4 nálunk is rendszeresen ilyen szigorlatok vannak, hogy meghallod, hogy “csak” 20-25 tétel, az nem is olyan sok, de egy-egy tétel meg simán 15-20 oldal. És nem neked kell összefoglalni, hanem a vizsgáztató kérdez. A héten pl úgy szigorlatoztam, hogy kihúztam a tételt, kellemes 24 oldaladat, elkezdtem vázlatosan kidolgozni, aztán a felelésnél kérték, hogy főbb pontokban mondjam el, hogy mi tartozik a tételbe, és minden vizsgáztató a bizottságban egy-egy részét kérte, hogy fejtsem ki. Összesen nem volt több a feleletem 15-20 percnél, az egész tétel kb egyharmadát kérték, de ők döntenek, melyik részét akarják részletesen hallani. Te, mint hallgató meg bevágod az egészet.
6/13 anonim válasza:
#5: a kérdésben záróvizsga van, nem szigorlat.
A kérdésből meg az jön le, hogy valaki az egyik tételt nem értette, ezért úgy dolgozta ki, hogy összemásolt egybe mindent, ami releváns.
7/13 anonim válasza:
#6 attól a vizsgáztatás módszerei lehetnek hasonlóak
8/13 anonim válasza:
Nem, 7-es! Záróvizsga és szigorlat 2 különböző fogalom. Gondolom, neked se újdonság.
9/13 anonim válasza:
#8 nyilván nem ugyanaz, de a vizsgáztatás módja lehet hasonló. Nem minden egyetem ugyanolyan. Gondolom ez neked se újdonság.
10/13 anonim válasza:
A záróvizsgán a lényeget kérdezik, erős időkorláttal, mert a szakdolgozat is ott van. A záróvizsga feladata nem egy adott anyagrész részletes számonkérése, az már megtörtént. Hanem a globális szemlélet, a pályaalkalmasság felmérése. Mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!