Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha ezt gondolják sokan, miért...

Ha ezt gondolják sokan, miért ennyire népszerű mégis ez az egyetem?

Figyelt kérdés

csomó ismerősöm van aki szidja a BME-t, válogatott csesztetések, nonszensz tanári hozzáállásból évekig kapták az ívet. Egy páruknál azt látom, hogy lassan élvezik hogy állandóan csak szívatják a tanárok. Nekem az én egyetememen sose volt ilyen, igaz nem mérnöknek tanultam. Van aki még ígyis szívesen járnak oda, pedig nem sok szépet kaptak

vagy tényleg ennyire számít a bme diploma a munkaerőpiacon?

Mire jó ez? Hogy lehet így hírneve még mindig a helynek, egyáltalán ki élvezi ezt ami ott megy?

2024. jún. 15. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Mert sokaknak mániája, hogy milyen jól szól a BME, és ehhez ragaszkodnak azon az áron is, hogy sosem lesz diplomájuk. Nyilván ők abból a téves feltételezésből indulnak ki, hogy mennyivel értékesebb, vagy éppen egyetlen értékes a munkaerőpiacon.
2024. jún. 15. 22:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem a BME-t és a barátaim is, sokan emiatt maradtunk itt mesterre/phdra. Számos kellemes meglepetés is ért minket a tanárokkal kapcsolatban. Persze nem tökéletes a helyzet, de ha újra kéne választanom, akkor is ide jelentkeznék. (Vagy valahova külföldre)
2024. jún. 16. 00:27
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Kezdő mérnökként egy álláspályázaton BME diplomával jelentős előnyöd lesz. A munkáltatók ugyanis tudják, hogy még egy csupa 2-essel végzett BME-s esetében is garantált, hogy a szükséges minimális kompetenciák megvannak. Ugyanez különösen gyengébb helyek esetén nem mondható el.
2024. jún. 16. 08:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Màsoddiplomànak most akarok jelentkezni mérnökinformatikàra és 2025 szeptemberében kezdeni. Fontos szàmomra hogy Budapesten legyen. Vagy levelezőn vagy tàvoktatàsban. Ez amiatt fontos hogy munka mellett tudjam csinàlni.

Ahogy néztem két opcióm van, és a konszenzus:

Gàbor Dénes Egyetem Tàvoktatàs: Elvileg könnyebb, de emiatt rossz híre van hazànkban. Egyesek kinevetnek vele.

BME: Amit leírtàl.

Hàt őszintén nem tudom mi lenne a jó vàlasztàs. De ez a kettő van ami szàmomra lehetőség. Vidékre lejàrni nincs se pénzem, se időm, se kedvem. Szóval...

2024. jún. 17. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

#4: Tévedésben vagy: a BME-n nincs levelező vagy távoktatásos mérnökinformatikus képzés. Csak nappali van.

Egyébként a #3 válaszomat lepontozókat arra biztatnám, hogy gondolják végig: valóban egy munkáltató szemében ugyanaz egy GDE-s mérnökinfó diploma, mint egy BME-s? Mert ha így látják, nem ugyanazon a bolygón élünk.

2024. jún. 17. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!