Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire jó matek-informatika...

Mennyire jó matek-informatika tanárnak továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Jelenleg informatikát tanulok középiskolában, de nemsokára eljön a továbbtanulás ideje.

2 dolgon gondolkozom, valami informatika képzés, vagy az említett tanári pálya.

Mind a kettőt szívesen választanám, de talán a tanári pálya jobban vonz :), viszont abból nem nagyon lehet megélni, azt sem tudom mennyire nehéz megcsinálni egy tanári diplomát.

Az is jó lenne, hogy a lakhelyemen tudnék dolgozni, nem kellene elmennem meszzebbre.

Igazából tanácstalan vagyok!

Mi a véleményetek? Ti mit javasolnátok?

jún. 15. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha ezt akarod, akkor csináld. Aztán meglátod, 6 év múlva mi a helyzet.
jún. 15. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:
16%
általában tanárnak: csak ha vérfideszes vagy és szereted, ha dróton rángatnak
jún. 15. 12:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben elmennék egy proginfó alapszakra, és utána, ha még mindig megvan benned a tanítás iránti vágy, akkor max. egy tanári mesterképzést hozzácsapnék.

Sokkal könnyebb informatikusból infótanárnak lenni, mint fordítva.

jún. 15. 13:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Olyasmiket gondolj át, hogy

- úgy akarod-e majd nevelni a gyerekeidet, hogy mindent megadj nekik anyagilag, vagy úgy, hogy az átlagos (illetve minél több gyerek, annál inkább valamennyire átlagon aluli) életszínvonallal is meg tudjanak elégedni, meg azt, hogy

- úgy akarod-e majd nevelni a gyerekeidet, hogy minél több időt tölthess velük, vagy úgy, hogy minél több magánórára, tanfolyamra, edzésre, stb.-re járathasd őket.

Ha tanárnak mész, inkább időd lesz rájuk, mint pénzed... de azért nem kell majd a küszöböt rágni hó végén se.

Az informatikusok munkáját nem látom közelről, de a tanári pálya még mindig elég kiszámítható, ezért eléggé családbarát, ami fontos szempont.

jún. 15. 13:33
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Eszedbe ne jusson tanárnak menni!

Végezz egy jó infós szakot és keress jó pénzt. Aztán, ha szeretnél, baromi gyorsan (1-2 féléves gyorstalpalón) tudsz szerezni info/matek tanári végzettséget is. Fordítva, tanárként nehezebb lesz betörni az IT világba.

(Egy tanár most kb 360-400-at keres nettóban. Szerintem a képzés nehézségével nincs arányban és ennyi pénzből az évi 1 balatoni nyaralás is neccesen jön ki. Ez pedig már az emelt fizetésük, ebben az országban soha nem lesznek ennél magasabb tanári bérek reálértéken)

jún. 15. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:

"ennyi pénzből az évi 1 balatoni nyaralás is neccesen jön ki"

Viszont minden iskolai táborba, kirándulásra, mindenféle programra viheti a tanár a saját gyerekeit is a kedvezményes, csoportos áron.

jún. 15. 18:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Na hát az aztán baromi nagy karrier, hogy 30 gyerekre vigyázol és még viszed a sajátodat is. Ezt hívják aktív pihenésnek, ugye?
jún. 16. 09:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Én sokkal inkább munkának élem meg, úgyhogy értem, mire gondolsz, de vannak tanárok, akik szeretik, és a családjuk is szereti, ezért együtt vesznek részt az iskolai programokon.

De egyébként nem beszéltem "nagy karrierről". Arról beszéltem, hogy akkor menjen a kérdező tanárnak, ha megelégszik egy kb. átlagos életszínvonallal - és akkor így is eltöltheti majd a családjával a szabadidejüknek egy részét, vagyis úgy, hogy nem kerül sokba, mégis sok jó programokon vehetnek részt.

jún. 16. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as: én is voltam régen tanár, tudom miről van szó.

Ha valaki szereti a magyart, történelmet vagy földrajzot akkor nincs nagyon más választása, mint a tanári pálya és persze, hogy nem fog éhenhalni.

Én csak arról beszéltem, hogy ha valaki jó infóból és matekból, azzal annyi lehetősége van, mint égen a csillag és az összes lehetőség közül a tanári a legkevésbé kifizetődő. A tanári legyen csak B terv.

jún. 16. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha egy kicsit is értesz az infóhoz, menj proginfóra vagy mérnökinfóra. Nehézsége ugyanaz, mint a tanárinak, de felvesznek olyan helyekre, ahova sima tanárival nem és külön órákat is tarthatsz, vállalhatsz számítógép javításokat, home officeban is csinálhatod és a kezdő fizetésed is jóval több lesz, mint tanárként 40 év munkaviszonnyal.
jún. 17. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!