Lehetek Adhd-s hogy felvegyenek a kollégiumba?
Figyelt kérdés
Valójában a elmegyek egy ilyen vizsgálatra és megállapítják ezt (megesik hogy egyes tünetek évek óta erősen jellemzőek rám, de most nem ez a lényeg) akkor abból később lehet gondom? Pl. Álláskeresés mert koliba viszont pontot jelentene, ott pedig nagy hiányaban vagyok azoknak.jún. 14. 22:23
1/11 A kérdező kommentje:
*valójában ha elmegyek
jún. 14. 22:24
2/11 anonim válasza:
Szerintem igen.
A felhőbe fennt lesz stb
3/11 anonim válasza:
Álláskeresésnél nem leszel köteles az ADHD-det bevallani, és a potenciális munkáltatóknak nincs hozzáférésük az egészségügyi dokumentumaidhoz, az esetleges egészségügyi alkalmassági vizsgán pedig elhallgathatod az orvos előtt, ha erre rákérdez. Úgyhogy ha nem szemmel láthatók a tünetek, megúszhatod, hogy ebből munkakeresésnél hátrányod legyen.
Az persze már más kérdés, hogy ha az ADHD-d miatt a munkahelyeden rosszul teljesítesz, vagy nem tudsz beilleszkedni, már a próbaidő alatt indoklás nélkül kirakhatnak, és ez ellen semmit nem tehetsz. Ilyenkor még egy esélyegyenlőségi ombudsman sem segíthet rajtad. Sajnos a munka világában vannak elkerülhetetlen farkastörvények.
4/11 anonim válasza:
Nem, nem lehetsz. Ha tényleg az lennél, az előbb kiderült volna, nem felnőtt korban. Ne így akarj érvényesülni az életben.
5/11 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát a megoldás, hogyha felvesznek oda, ahova szeretnék járni, és amiért egy éve nem alszom kb. akkor legyek hajléktalan?
jún. 17. 19:52
6/11 anonim válasza:
Ne legyél hajléktalan, hanem legyél bejárós vagy vegyél ki albérletet. De gondolom mikor beadtad a jelentkezést, tisztába voltál vele, hogy neked ez mekkora táv, mik a lehetőségeid. Nem az utolsó néhány hétben kell magadnak kamu betegségeket kitalálni, hogy arra hivatkozva elnyerd egy olyan helyét, aki vidéki elit gimnáziumban országos versenyeket nyert, magas pontszámmal jutott be és szociális helyzete is rossz. Ha tényleg ADHD-d lenne, az nem most derült volna ki kollégiumi jelentkezés előtt. Bár lehet van benne valami, hogy mégis az vagy, annyira túl vagy buzogva, hogy bármit bevetnél, hogy bekerülj koleszba.
7/11 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de én pont egy vidéki gimnázium diákja vagyok, bármily meglepő nyertem országos versenyt is ha már így megemlíted, és nem tudom honnan veszed, hogy nem magas pontszámmal jutok be. Mert amúgy nem említettem érettségi eredményeket, sőt, fun fact, vagy 30 ponttal többel bírok, mint a ponthatár tavaly. De nem ez a lényege a kérdésemnek. Sajnos 230 kilométeres távolságból nem fogok bejárni minden egyes nap. Természetesen tisztában voltam azzal, hova jelentkezek egyetemre, de most azért ne az Eltére menjek, mert lehet nem vesznek fel koliba? Vicces ember vagy. A megyémben 1 értekelhető egyetem sincs. 12 éves kitűnő bizonyítvánnyal, versenyeredményekkel, nyelvvizsgával, és 90% körüli érettségikkel gondoltam esetleg egy értékelhető egyetemre járnék. De kedves tőled, hogy te egyből úgy vélted, hogy az általad felsoroltakkal nem bírok, valamint megállapítottad, hogy nem vagyok adhd-s, esetleg azt is hogy anyagi helyzetem megenged egy pesti albérletet. Mert amúgy nem igazán. Tehát igen, egyetlen lehetősegem, hogy felvesznek kollégiumba. De arról nem tehetek, hogy a szüleimnek van munkájuk, esetleg nem váltak el, valamint nincs 10 testvérem. Tehát bárhogy nézzük, végigolvasva a táblázatot rendkívül kevés pont jön ki.
jún. 17. 21:15
8/11 anonim válasza:
És amikor Pestre jelentkeztél nem vetted számításba, hogy az a főváros, ahol egy egyszobás lyukért is 200at fizetsz havonta? Föl lehet háborodni, de ebből a szempontból egy Debrecennel vagy Szegeddel vagy Péccsel (nem tudom melyik irányból laksz 230 kmre Pesttől) jobban jártál volna, ha tudod, hogy nincs pénzed albérletre és messze is laksz. De verjed magad nyugodtan hogy te Eltés leszel meg sírj, ha nem lesz helyed koliba. De jelentkezés beadás előtt ezeket nem ártott volna mérlegelni.
9/11 anonim válasza:
Es azon is föl lehet háborodni, hogy milyen bunkó vagyok, de aki ADHD-s, arról általában ez már kiskorában kiderül, látja rajta a környezete, nem öndiagnózis. Nem 18 évesen derül ki, amikor vadul kapálózol, hogy bejuss kollégiumba. Igen, szép dolog ez, hogy van egy álom egyetemed, de akkor levelezőre kell menni havonta 2 napot vagy mellette dolgozni, ha nincs pénz albérletre. Elárulok egy titkot: egyetem mellett szinte mindenki dolgozik, mert senkinek nem a fán terem a pénz. Húha. Na erre verjed magad.
10/11 anonim válasza:
#9: Az ADHD igazából egy tünetspektrum elnevezése, amelynek ráadásul vannak enyhébb esetei is. Az egy tévhit, hogy minden ADHD-s csillapíthatatlanul izgága, aki nem tud megülni egy helyben. Ezért egyes ADHD-sok simán végigjárják az iskoláikat, sőt leélik az életüket diagnózis nélkül. Itthon és külföldön is ma már teljesen szokványos az ADHD felnőttkori diagnosztizálása. Nekem egy rokonomat jóval érettségi után, 21 évesen diagnosztizálták ADHD-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!