Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A KCSSK-hoz mennyi pont kell,...

A KCSSK-hoz mennyi pont kell, illetve külön-külön ér-e ha látás-, illetve hallássérült vagyok, egyáltalán melyik a legjobb ELTE -s koli?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elkezdtem számolni a pontjaimat az ELTE-s kolikhoz (tudom, picit még korai, de izgulok mint a fene) és olyan kérdések fogalmazódtak meg bennem, hogy:

- ha én hallássérült vagyok, arra kapok plusz nyolc pontot ugye. Na de hogyha nekem tompalátásom is van arra külön még nyolc pontot beszámítanak?

- a távolságot a fővárostól légvonalban vagy útvonalban kérik?

- az ELTE KCSSK-hoz (^-^) mennyi pont szokott kb. lenni a minimum? NAGYON BEPARÁZTAM emiatt mert másutt azt olvastam, 37 pont a szükség. :(

Nagy pacsi, ha elolvastad idáig, ezt már külön köszönöm, mégjobban örülök, ha tudsz is valami információmagot is csepegtetni ide. :)

De ha nem KCSSK, akkor mi? --> ledobok egy szavazást, melyik a legjobb koli vajon.

jún. 14. 16:40
A kérdező szavazást indított:
Ajtósi Düreri sori Kollégium
Damjanich utcai Kollégium
Erdős Pál Kollégium
Kőrösi Csoma Sándor Kollégium
Nándorfejérvári úti Kollégium
Vezér úti Kollégium
7 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:

Kőrösi az buli koli. Ajtósi, NFK, Dami nyugis. Ajtósi is jó, kétszemélyesek a szobák. Én NFK-ban laktam imádtam, és szerintem a legjobb tömegközlekedési neki van, 11.ker, belváros nagyon közel. kicsi koli, én ha kellett elmentem máshova bulizni, de itt nincs közösségi élet

Erdős jó, de tétény messze van

jún. 15. 17:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Aha értem, és szerinted milyen kolik lennének még amik jó közösséggel rendelkeznek?
jún. 16. 10:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Tomplatast es hallaserulest is BNO koddal kell igazolni, ha csak egyik szemed rossz kapasbol nem adja meg a pedagogia szakszolgalat.

Azt nezik, hogyha veszel egy berletet arra mi van rairva.

Nem az alapjan kerulsz be egy koliba hogy ott mennyi a ponthatar. Van egy egyseges rendszer, ha az megvan jogosult vagy kollegiumra, es majd a rendszer elosztja hova mesz.

En 10 evvel ezelott jartam ELTEre elao evesen olyan koliba kerultem amit meg se jeloltem , szobatarsam szinten (mondjuk hala egnek mar nincs KUK) .

Masodevesen KCSSKba kerultem en nagyon szerettem nagyon jo volt a kozosseg is. Szaktarsam ADKs volt.

Az elso valaszolo amugy jol leirta, a KCSSK elegge bulis koli, viszont szerintem szuper jol lehet szocializalodni, ADKba meg nagy plusz volt a 2 agyas szoba. Mondjuk a Korosibe is igy volt es ami

Ott nekem nagy pluszt jelentett hogy 2 szobara volt 1-1 vizesblokk .

Igazabol hogy most milyenek a kozossegek nem tudom, en mar jo ideje nem jarok koliba, de erdemes esetleg belepni a kolis csoportokba, hogy lasd mostanaban milyen programok stb-k vannak igy tudsz egy kicsit elozetesen tajekozodni

jún. 16. 13:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Váó! Nagyon köszi a választ mindkettőtöknek. :)
jún. 16. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:

ahogy a többiek is leírták, nem a pontokon múlik, hogy hova kerül be az ember, mivel mindenki a kcs-ba akar menni, általában azok kerülnek be, akiknek van ott ismerősük.

én másfél évet a kcs-ban, másfelet az adk-ban töltök/töltöttem. jelenleg az adk-ban vagyok, de visszasírom a kcs-t.

naszóval, kcs-ban tényleg az a jó, hogy jó a közösség, sok a program, de közben ha valaki nem bulizós ember, akkor is tud általában pihenni. egy amit nem bírtam, hogy ha a reggeli dugóban beáll a budaörsi út, akkor a 15 perces útból 1 órás is lehet, ami rettentő idegesítő tud lenni.

adk-ban őszintén az egyetlen pozitívum a városliget közelsége. maga a kollégium, a vezetőség, és az emberek.... putri. ex-vuk-os ismerősöm (vuk-ra mondják általában, hogy a legputribb) azt mondta hogy a vuk az semmi az adk-hoz képest.

adk-ban koedukált mosdók vannak, a börtönflesses zuhanyzó lefolyójából folyamatosan dögszag árad, a wc-k körbe vannak hugyozva. a szobákban iszonyú kicsi a hely, 1 egybenyíló, dohos szekrény van két emberre, a hűtő 50-50 van hogy működik, van hogy nem, az hogy van-e hozzá fagyasztó, az is szerencse kérdése. amitől még el szoktam dobni az agyamat, hogy nincs hidegvíz, max ha 5 percig folyatod a csapból a vizet.

a közösség... hát, csak annyit mondok, hogy ilyen inkompetens huszonéves társasággal még nem találkoztam. be lett vezetve, hogy minden 2. emeleten legyen csak mikró, mert az emberek nem tudják használni és folyamatosan tönkreteszik, a melegszendvicssütőnél a kábelt égetik folyton le, a mosógépnél még mindig nem értik, hogy a dobba kell a mosópor, nem az adagolóba, és sorolhatnám. pedig minden mindenhova ki van írva, igen, már mikró tutorial is van az egysejtűeknek.

a vezetőség is egy katasztrófa, akkor dolgoznak, amikor akarnak, a kedves kollégiumi igazgazó minősíthetetlen stílusban tud beszélni az emberekkel, a diákbizottság is mindent az utolsó pillanatra hagy. tl;dr: katasztrófa az egész, ahogy van.

jún. 30. 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!