A KCSSK-hoz mennyi pont kell, illetve külön-külön ér-e ha látás-, illetve hallássérült vagyok, egyáltalán melyik a legjobb ELTE -s koli?
Sziasztok, elkezdtem számolni a pontjaimat az ELTE-s kolikhoz (tudom, picit még korai, de izgulok mint a fene) és olyan kérdések fogalmazódtak meg bennem, hogy:
- ha én hallássérült vagyok, arra kapok plusz nyolc pontot ugye. Na de hogyha nekem tompalátásom is van arra külön még nyolc pontot beszámítanak?
- a távolságot a fővárostól légvonalban vagy útvonalban kérik?
- az ELTE KCSSK-hoz (^-^) mennyi pont szokott kb. lenni a minimum? NAGYON BEPARÁZTAM emiatt mert másutt azt olvastam, 37 pont a szükség. :(
Nagy pacsi, ha elolvastad idáig, ezt már külön köszönöm, mégjobban örülök, ha tudsz is valami információmagot is csepegtetni ide. :)
De ha nem KCSSK, akkor mi? --> ledobok egy szavazást, melyik a legjobb koli vajon.
Kőrösi az buli koli. Ajtósi, NFK, Dami nyugis. Ajtósi is jó, kétszemélyesek a szobák. Én NFK-ban laktam imádtam, és szerintem a legjobb tömegközlekedési neki van, 11.ker, belváros nagyon közel. kicsi koli, én ha kellett elmentem máshova bulizni, de itt nincs közösségi élet
Erdős jó, de tétény messze van
Tomplatast es hallaserulest is BNO koddal kell igazolni, ha csak egyik szemed rossz kapasbol nem adja meg a pedagogia szakszolgalat.
Azt nezik, hogyha veszel egy berletet arra mi van rairva.
Nem az alapjan kerulsz be egy koliba hogy ott mennyi a ponthatar. Van egy egyseges rendszer, ha az megvan jogosult vagy kollegiumra, es majd a rendszer elosztja hova mesz.
En 10 evvel ezelott jartam ELTEre elao evesen olyan koliba kerultem amit meg se jeloltem , szobatarsam szinten (mondjuk hala egnek mar nincs KUK) .
Masodevesen KCSSKba kerultem en nagyon szerettem nagyon jo volt a kozosseg is. Szaktarsam ADKs volt.
Az elso valaszolo amugy jol leirta, a KCSSK elegge bulis koli, viszont szerintem szuper jol lehet szocializalodni, ADKba meg nagy plusz volt a 2 agyas szoba. Mondjuk a Korosibe is igy volt es ami
Ott nekem nagy pluszt jelentett hogy 2 szobara volt 1-1 vizesblokk .
Igazabol hogy most milyenek a kozossegek nem tudom, en mar jo ideje nem jarok koliba, de erdemes esetleg belepni a kolis csoportokba, hogy lasd mostanaban milyen programok stb-k vannak igy tudsz egy kicsit elozetesen tajekozodni
ahogy a többiek is leírták, nem a pontokon múlik, hogy hova kerül be az ember, mivel mindenki a kcs-ba akar menni, általában azok kerülnek be, akiknek van ott ismerősük.
én másfél évet a kcs-ban, másfelet az adk-ban töltök/töltöttem. jelenleg az adk-ban vagyok, de visszasírom a kcs-t.
naszóval, kcs-ban tényleg az a jó, hogy jó a közösség, sok a program, de közben ha valaki nem bulizós ember, akkor is tud általában pihenni. egy amit nem bírtam, hogy ha a reggeli dugóban beáll a budaörsi út, akkor a 15 perces útból 1 órás is lehet, ami rettentő idegesítő tud lenni.
adk-ban őszintén az egyetlen pozitívum a városliget közelsége. maga a kollégium, a vezetőség, és az emberek.... putri. ex-vuk-os ismerősöm (vuk-ra mondják általában, hogy a legputribb) azt mondta hogy a vuk az semmi az adk-hoz képest.
adk-ban koedukált mosdók vannak, a börtönflesses zuhanyzó lefolyójából folyamatosan dögszag árad, a wc-k körbe vannak hugyozva. a szobákban iszonyú kicsi a hely, 1 egybenyíló, dohos szekrény van két emberre, a hűtő 50-50 van hogy működik, van hogy nem, az hogy van-e hozzá fagyasztó, az is szerencse kérdése. amitől még el szoktam dobni az agyamat, hogy nincs hidegvíz, max ha 5 percig folyatod a csapból a vizet.
a közösség... hát, csak annyit mondok, hogy ilyen inkompetens huszonéves társasággal még nem találkoztam. be lett vezetve, hogy minden 2. emeleten legyen csak mikró, mert az emberek nem tudják használni és folyamatosan tönkreteszik, a melegszendvicssütőnél a kábelt égetik folyton le, a mosógépnél még mindig nem értik, hogy a dobba kell a mosópor, nem az adagolóba, és sorolhatnám. pedig minden mindenhova ki van írva, igen, már mikró tutorial is van az egysejtűeknek.
a vezetőség is egy katasztrófa, akkor dolgoznak, amikor akarnak, a kedves kollégiumi igazgazó minősíthetetlen stílusban tud beszélni az emberekkel, a diákbizottság is mindent az utolsó pillanatra hagy. tl;dr: katasztrófa az egész, ahogy van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!