Matek tanár megbuktat, pedig nem álltam volna bukásra,
ilyet hogy tehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 10. es vagyok egy technikus iskolában, és a matek tanárom meg akar buktatni mert első félévben sok egyesem volt, de második félévben feljavítottam őket és most előző héten egy utolsó dolgozatot íratott azokkal akik bukásra állnak én 1,90re álltam és az döntötte volna el hogy bukás lesz e vagy nem. 11 feladat volt, abból 3at nem tudtam, kis pipálta a feladatokat amiket tudtam, pontozni nem pontozta le a dolgozatot és mégis 1est írt a dolgozatomra amit nem értek hogy tehet? És így 1,70re le ment az átlagom. Az volt az oka rá hogy túl későn kezdtem el járni matek külön tanárhoz és már év elején kellett volna mennem, az egész ok amiért megbuktatott az első féléves átlagom. Szerintem ez teljesen nem korrekt tőle! szerintetek mit tehetek ez ellen ilyet megtehet? Mert ha nem 1est írt volna be a dolgozatomra akkor simán át mentem volna.
1,90-re amúgy is megbuktathatott volna. Jobb helyeken egyébként 2-es átlag alatt buktatnak is.
Nem tudjuk, milyen összeállítású volt a dolgozat. Ha alapvető feladatokat kérdezett, és nem tudtál rájuk válaszolni, akkor teljesen jogos, hogy 1-esre értékelt.
A pótvizsgára felkészülsz, és azon át fogsz menni. Hidd el, hosszútávon sokkal jobban fogsz ezzel járni; magadtól amúgy sem pótolnád a régebbi anyagokat, amik viszont szükségesek lesznek a jövő évi matekhoz.
jún. 13. 00:06
2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy csak 2,00tól adják meg a tanárok a 2est de itt pont az a lényeg hogy az év végi témazáróban amibe az egész 10. es anyagok benne voltak és abból 3at nemtudtam csak az azért biztos hogy nem 1es lett volna. Szerintem az 1est direkt írta be hogy meg tudjon buktatni, ha jobb jegyet írt volna be a dolgozatra aminél eleve a 3as meglett volna akkor nem buktam volna most meg, a külön matek tanárommal is beszéltem és megnézte a dolgozatomat és mondta hogy ez simán 3as lett volna.
jún. 13. 00:15
3/8 anonim válasza:
Mindenesetre a kérdésedre a válasz az, hogy megteheti. De, még egyszer mondom, a tanárod valószínűleg ezzel csak jót akar neked, hogy megfelelően felkészült legyél a jövő tanévre.
jún. 13. 00:27
4/8 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel a 10 feladat nem volt ugyanolyan pontszámú. Ez teljesen korrekt mert a matematika érettségin is így van.
Az dicsértes dolog hogy a második félévben egy picit javítottál az elsőhöz képest, de júniusban az egész tanévet nézik és osztályozzák. Így a tanár az egész éves átlagodat nézi ami megint korrekt.
Halvány reménysugár számodra hogy hátha a tanárodnak nincs kedve pótvizsgáztatni akkor átenged. Ha mégsem akkor még nyáron pótvizsgázol és megtanulod a tizedikes tananyagot.
jún. 13. 04:11
5/8 anonim válasza:
Jogod van másolatot kérni az adott dogozatról. Ezt megmutatod egy olyan matektanárnak, aki nem a tanárod, lehetőleg nem is a suliban tanít, de tanít technikum 10.-ben. Ha ő azt modja, hogy ő is elégtelen adna, mert "hát alapvető dolgokat nem tudsz", akkor nyáron tanulsz a pótvizsgára. Ha szerinte ez már elégséges vagy jobb, akkor jelzed az igazgatónál, hogy amennyiben megbuknál, független vizsgabizottságot fogsz kérni pótvizsgára. Ez neked pénzedbe fog kerülni, ekkor másik iskola tanárai pótvizsgáztatnak. De némi nyomást tesz az iskolára, mert nem érdekük, hogy elmenjen a híre, hogy ott durván buktatnak, mert akkor kevesebb diák akar majd odamenni.
jún. 13. 08:27
6/8 anonim válasza:
1.9 az bukás. De ha úgy történt minden, ahogyan leírtad, akkor az tényleg nem szép. Ezt is embere válogatja. Próbálj beszélni vele kultúráltan, ha nem megy, akkor évismétlés sajnos.
jún. 13. 09:19
7/8 anonim válasza:
Ne sírj! Ez van.
Azért teszi, hogy nyáron pótold, mert a következő évit nem fogod tudni teljesíteni. Igaza van.
Főleg, hogy a jövő év
utána következő év már az érettségi.
Azt tette, ami a kötelessége.
júl. 4. 22:44
8/8 anonim válasza:
Érettségin bukni gázosabb, mert akkor csúszol egy keményyévet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!