Nagyon sok igazolatlan mit von maga után?
9. Osztályos tanuló vagyok. Fél évet jártam egy iskolába, onnan kicsaptak mert cigarettáztam. Második fél év óta vagyok ebben az iskolában, az osztályfonokom ki spécizett engem nagyon durván. Pár story: bevittem neki egy korházi igazolást, az volt ráírva hogy "szakrendelésünkön megjelent". Aztán közölte hogy ezzel a papirral 45 percet tud leigazolni, mikor eleve 2 órát vártam a dokira, és az iskola busszal kb 1,5 órára van, tehát beírta azt a 2 napot igazolatlannak. Vittem be háziorvos papírt, (2 hétig hianyoztam, láz, hasmenes stb) doki nem írta rá a tajszámom, ezért velem kezdett el üvöltözni hogy miért nincs rajta, és hogy ő azt nem fogja elfogadni MERT: nem vittem be neki az igazolást (betegseg utan elso napon mentem, vittem is neki, de o elvarta hogy betegen bevigyem neki). Aztán nekem ez a tanár tartja a épitőiparit, elozo iskolában kerek 3-asra áltam, átjottem ebbe az iskolába, 1.5re levitt, mert mikor beteg volt nem volt bent a fuzetem és házi feladatra beírta az 1est.. amíóta átjottem ebbe az iskolába, mindenkivel rendes vagyok, nem balhézok, tisztelek mindenkit, és év vegére felhoztam a jegyeimet, ágazatit 3-4re megírtam. Viszont ez a tanár kikészít, és utolso 3 napra be se megyek mert ok nelkul belém ál mindig, ebbol árad a kerdes, sok igazolatlan mit von maga után?
(Van még sok story a tanárral, de szerintem folosleges ragozni)
Anyukám tobbszor is felhívta az iskolát, nem foglalkoznak ezzel.
Ez a cigi sztori nekem is fura, a diákok 80 %-a cigizik 9.-ben. Némelyik tanár erőlködik, de a legtöbb leginkább félrenéz. Lehet veszekedni miatta, de teljesen felesleges, ez nem a tanár dolga, szerintem.
A szüleidnek nem felhívni kell a tanárt, hanem be kell menni személyesen, és elbeszélgetni vele. Ha meg neki nem elég az orvosi igazolás, akkor a szüleid is tudnak 3 napot igazolni, igazából azt tényleg nem bírálhatja felül, hogy nem enged el a szüleiddel sehova.
Amúgy ez milyen őskori iskola? Nálunk nem papír alapon működik az igazolás, a Krétába tölt fel mindent a szülő. Ha nekem írná vissza a tanár, hogy nem fogadja el az igazolást, akkor azt velem kéne megbeszélnie, nem a gyerekkel ordibálni. Értem én, hogy egy 9.-es gyerek már nem olyan kicsi, de van azért, amit a szülővel kell lebokszolni. Álljanak ki jobban melletted a szüleid.
Amúgy ha sok az igazolatlanod, és még tanköteles vagy, akkor értesítik a jegyzőt, és megvonhatják a családi pótlékot. Gyermekjólét kijön, kivizsgálja a dolgot, és legvégső esetben a gyermeket gyámság alá helyezik.
Tudom, hogy szeretnek az iskolák ezzel fenyegetőzni, de azért egy ilyen vizsgálatot nem szívesen vesznek ők sem a nyakukba, hiszen kiderülne, hogy hivatali túlkapás történt. Csak olyan esetekben szokott ez megtörténni, ahmikor a gyerek tényleg lóg.
Ha már nem vagy tanköteles, akkor viszont simán kicsaphatnak.
50 óránál értesíteniük kell a jegyzőt, és megvonják a családi pótlékot.
Valóban a szülődet uszítsd rá. Az igazolásra nem kell TAJ szám, az iskolának nincs dolga a társadalombiztosítással. De ha nem hiszi el a név alapján, keresse meg a háziorvosodat.
Anyukam tobbszor is betelefonalt az igazgatónak hogy javítsák ki a hiányzásokat, szedje ki az igazolatlant. Az igazgató b+ rá és azt mondja beszeljen anyukam a osztalyfonokkel, anyukam hiába hívta, nem vette fel, másnap említettem osztalyfonoknek es nem mondott rá semmit. Egyebkent a cigis story annyi, hogy nalunk szigoruan vették, nem a tanárok, hanem az iskolaőr, 3 alkalom: 1.figyelmeztetés
2. Fegyelmi
3. Pénzbírság (50k fejenként, az is aki ott volt)
Engem a fegyelmin kirugtak már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!