Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri emiatt váltani mérnökire?

Megéri emiatt váltani mérnökire?

Figyelt kérdés

Jelenleg a Corvinuson tanulok gazdelemzést. Aki esetleg kevésbé ismerné, elég sok matek és statisztika van, illetve mellette tanulunk programozni is, pénzügyes, meg gazdasági tárgyaink is vannak. Ez egy 5 éves osztatlan képzés, tehát elvégzése után mestert ad.

Az utóbbi időben azonban egyre jobban érdekel műszaki terület, leginkább villamosmérnököt vagy gépészmérnököt próbálnék ki, mert úgy gondolom az a munkakör jobban illik hozzám. A kérdés: tekintve, hogy jelenleg egy 5 éves osztatlan képzésre járok, mi érné meg számomra jobban: ott hagyni a jelenlegi szakot, és átmenni mérnökire, vagy elkezdeni mellette a mérnökit (úgy érzem ez belefér de nyilván osztott lenne a figyelmem), vagy valamikor még utána neki kezdeni? Amiatt merültek fel az opciók, hogy nem hagynám ott, mert hallottam hogy műszaki területeken nagyra értékelik az olyat, ha valakinek a műszaki alapdiplomája mellé van valamilyen egyéb, informatikához kapcsolódó végzettsége is, de nem tudom hogy ez egy adatelemzői (tényleg néhány prognyelvet használunk csak) diploma esetén mennyire jelent előnyt

2024. jún. 8. 15:44
A kérdező szavazást indított:
Hagyjam ott a szakot és irány mérnöknek
Érdemes egyszerre csinálni a kettőt, mert piacképes kombó
Érdemes idővel mindkettőt megszerezni, de nem egyszerre
9 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy évnél többet nem tettél bele akkor még érdemes lehet váltani ha valóban jobban érdekel. Ha már a felén túl vagy akkor sztem meg már érdemes befejezni.
2024. jún. 8. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak úgy gondolod, hogy neked a villamosmérnökség feküdne? Mindenféle előzmény nélkül? Akkor ugyanolyan sikerrel próbálkozhatnál szarvasmarhatenyésztő vagy geológus pályával.
2024. jún. 11. 09:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom feküdne. Nincs teljesen előzmény nélkül, emelt matekból érettségiztem (98%) és fizikából csak közepeztem (100%), de emelten tanultam 4 évig. A programozást most is szeretem a jelenlegi szakon, villamosmérnök haverjaim miatt meg beleláttam hogy náluk milyen, és tudom hogy érdekel.

2024. jún. 11. 10:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Így kicsit más. :)
2024. jún. 11. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!