Szerintetek kb mennyi lesz idén a ponthatár a Debreceni Általános orvosin?
Tegyük fel lenne idén mondjuk 410 pontom, ami tök kevésnek tűnik, de például nekem az tavaly 425 lett volna, mert az intézményi pontokból csak 85 pontom van, tavaly meg a két emelt miatt járt alapból a 100 pont, most ezt úgy kell összekaparni.
Tavaly 1562-en jelölték meg összesen, első helyen 352-en, 234-et vettek fel, a ponthatár 415 volt. (állami)
#11 ne haragudj, de ez hülyeség. Azért legyen valaki nagyképű és bunkó, mert olyan egyetemet végez? Bocs, de ne.
Ezeket a sorokat úgy írom, hogy én is doktor vagyok, de hányingerem van a sok beképzelt baromtól. Aki orvosnak megy azért menjen annak, hogy imádja a tudomány és empatikus. Empatikus és normális emberek pedig nem fognak majomkodni, nagyzolni. Ez egy választás, hogy valaki emelett a pálya mellett teszi le a voksát, de ettől még nem lesz jobb egy “ buta bölcsésznél”.
Én nem nézek le senkit, ugyanúgy kezelem azt a beteget aki kukás mint aki orvosdoktor. Sokkal fontosabb, mint valaki milyem ember, mint hogy mi a foglalkozása. Rengeteg felelősségteljes munkakör létezik egyébként, mindenkinek megvan a szerepe egy társadalomban.
De mindegy is, a rezidensképzés úgyis letöri majd az egoistákat, aztán megtanulják mi is az az orvosi munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!