Idén érettségizők, mit gondoltok lejjebb fognak menni a ponthatárok vagy feljebb az egyetemeken?
"mostmár egy 100%-os középszintű vizsga csak 67 pontot ér"
És?
"gondoltam így lejjebb mehet"
Igen, lejjebb mehet. De az is lehet, hogy mivel ezt mindenki tudta előre, többen választják az emeltet, és akkor már más lehet a helyzet.
De tökmindegy, hogy a tavalyihoz képest feljebb megy-e vagy lejjebb, hiszen azok között van a verseny, akik idén akarnak egyetemre menni. Ha úgy változott volna meg a pontrendszer, hogy a max. 12o lenne, akkor is csak pont ugyanolyan nehéz lenne a verseny, mint így, hiszen a nehézségét nem az adja, hogy hány pontot lehet szerezni, hanem hogy kikkel kell versenyezned.
"Csak a véleményét akartam tudni idén érettségizőknek"
Mindegyiknek másféle, de semmivel se mész a véleményükkel. Annyit tehetsz, hogy igyekszel minél több pontot összehozni, aztán lesz, ami lesz.
Ha az összes egyetem pontszámát egybeadod és a tavalyival összehasonlítod akkor biztos csökkenést fogsz majd tapasztalni, hiszen vannak a népszerűtlen szakok ott most még kevesebb ponttal fognak bejutni.
Egyetemenként nézve pedig a népszerű szakokon nem hiszem, hogy nagy eltérés lenne.
Bár az új pontszámítás miatt nem lehet tudni a ponthatárokat, szerintem csökkenni fog. Tavaly úgy is szép pontszámot lehetett elérni, ha csak egy emelted volt. Bár intézményi pontokat meg most jobban dobáltak az egyetemek. Szerintem lényegesebb emelkedés a
következő években lesz, amikor az emberek már céltudatosan 2 emeltet csinálnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!