Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt történelem szóbelin mit...

Emelt történelem szóbelin mit csináljak, ha olyan tételt húzok ki, amiről semmit nem tudok elmondani?

Figyelt kérdés
Nyilván igyekszek mindenből felkészülni és minden témát átnézni, de már a legrosszabbra készülök. Mit tanácsoltok, mit csináljak, ha pont nagyon rossz témát húzok? Forrásokkal, atlasszal hány pontot tudok összeszedni emelt szinten? Nem kell sok pont, nem az ötös a cél, és az írásbelim elég jól sikerült

2024. jún. 2. 13:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

"Forrásokkal, atlasszal hány pontot tudok összeszedni emelt szinten?"

. Ezt honnan a gyíkból tudjuk? Meg egyébként minek mentél emeltre, ha ennyire reménytelen a helyzeted?

Ha nincs meg a minimum pontszám, húzatnak egy másik tételt veled, de annak a pontjait már felezik.

2024. jún. 2. 13:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem "reménytelen a helyzetem", még jó, hogy leírtam, hogy minden témakört rendesen átnézek és jó lett az írásbelim :) Nagyrészt fel vagyok készülve, csak félek, hogy az én szerencsémmel pont olyat húzok, amiről stressz helyzetben nem tudok semmit előszedni. Főleg személyes tapasztalatra voltam kíváncsi. Az viszont jó, hogy van póttétel
2024. jún. 2. 13:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindent átnézel (értsd: megtanulod), akkor nincs olyan ne tudnál egy tételről semmit. Ha mégis, akkor se az atlasz, se a póttétel nem segít rajtad.

Feleslegesen izgulod túl.

2024. jún. 2. 13:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Könnyen lehet. Köszönöm:)
2024. jún. 2. 13:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól függ milyen témát húzol, mert nyilván van olyan amiről egy betű sincs az atlaszban. Azért ha van egy kis alaptudásod+források, akkor azért a minimumot/pontok negyedét vagy felét meg tudod szerezni.
2024. jún. 2. 14:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha viszont semmit nem tudsz az adott témáról vagy csak pár mondatot, akkor kérj másik tételt, mert úgy még van esélyed megúszni a bukást

Miből tanulsz egyébként?

2024. jún. 2. 14:35
 7/13 MDaniel98 ***** válasza:
72%
Ha egy keveset el tudsz mondani akkor a bukás már nem nagyon jöhet szóba, de ha átolvastad párszor a tételeket akkor nem nagyon lehet olyan, hogy lefagysz egy tételnél szerintem, már amennyiben nem vagy izgulós.
2024. jún. 2. 17:37
 8/13 anonim ***** válasza:
33%
#7 akkor szólj hozzá, hogyha értesz is a témához. De igen, megbuktathatják, a pár mondat nem elég. Legalább 6 pontot el kell érnie ahhoz hogy ne bukjon, és ha nem mond el olyan infót amikre jár pont, akkor az annyi.
2024. jún. 2. 17:59
 9/13 MDaniel98 ***** válasza:
56%
Ha az 50 pontból nem tud 6-ot megszerezni akkor meg is érdemli, hogy megbuktassák. Egy emelt töri nem egy államvizsga azért.
2024. jún. 2. 18:03
 10/13 anonim ***** válasza:
#9 honnan tudod, megcsináltad már, vagy csak okoskodsz tudatlanul?
2024. jún. 2. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!