Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt történelem érettségin a...

Emelt történelem érettségin a szóbeli vagy az írásbeli a nehezebb?

Figyelt kérdés

Előző évek töri emeltesei,nektek mi a véleményetek?

Szóbelin mennyire nehezek a feladatok?

Tényleg extra sok tudást igényel?

Ti milyen tételt húztatok?

2024. máj. 31. 19:44
A kérdező szavazást indított:
szóbeli
írásbeli
20 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A szóbeli 3x rosszabb az írásbelinél.
2024. jún. 2. 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Egyetértek #1-el, sokkal rosszabb. Engem nagyon lepontoztak, pedig korrektül elmondtam mindent az adott témáról. Ráadásul ha olyat húzol amit nem tudsz, akkor kampó.
2024. jún. 2. 10:23
 3/8 A kérdező kommentje:

most eléggé megijedtem, szerdán megyek szóbelizni

ti milyen tételt húztatok?

2024. jún. 2. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor májusban voltam töriből akkor engem a végén hívtak ugye a sorrend miatt, középkor és újkor kereskedelmi utak + nff meg ilyen pénzverdék voltak azt hiszem. Elmondtam mindent, az időt is majdnem teljesen kihasználtam, az egyik vizsgáztató azt mondta, hogy neki nincs kérdése, elmondtam mindent. 34/50 lett a vége..:D Normálisak voltak velem de na..

Amikor októberben voltam újra akkor 1 vh Magyarországon volt a tétel. Na ott teleírtam a lapot, pótlapok minden. Nagyon nagy az a tétel, sőt, inkább témakör volt amit elmondtam. Mondták is a vizsgáztatók, hogy elég nagy az anyag ennél a témánál, nehéz beleférni. Megdicsértek, minden. Na ők rendesen voltak tényleg, kérdeztek is, értettem a pontszámot is. 44/50.

Összességében vagy nagyon jól vagy nagyon rosszul tud sikerülni, jól kell húzni. Előttem Gandhit meg a 3.világot húzták. Hááát.. ott adtam volna vissza a lapot. Cserébe ilyen Nagy Lajos szintű tételek is voltak.

Szerintem sokat számít, hogy az elején vagy a végén vagy (bár pl októberben nem nagyon számított a sorrend, aki hamarabb végzett a tételével). Azért addigra mindenki elfárad.

Szurkolok neked!:)

2024. jún. 2. 15:55
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:)
2024. jún. 2. 17:05
 6/8 MDaniel98 ***** válasza:
72%
Talán a szóbeli nehezebb mivel emelten már majdnem mindenbe bele lehet futni, és pontozása is kicsit szubjektívebb.
2024. jún. 2. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Annyit még hozzátennék, hogy az is szar, hogy nem lehet látni amikor megtudod az eredményt hogy mire hány pontot kaptál. Szóval tényleg annyi pontot adnak amennyi nekik tetszik. Fellebbezni meg ugye nem lehet.
2024. jún. 2. 18:03
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Ez mennyire gyermeteg duma már, hogy "elmondtam mindent"? :DD

Bármiről is kell beszélni, mindenképpen lehetne róla még többet mondani!

2024. jún. 3. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!