Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Neumann János Egyetemen a...

A Neumann János Egyetemen a pénzügy és számvitel szak mennyivel nehezebb, mint a gazdálkodási és menedzsment szak? Valakinek van személyes tapasztalata a két szakkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A minta tanterv alapján a két szak a harmadik fél évig ugyanaz.Szerintetek átlagos matek képességgel elvégezhető?

máj. 29. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
A Neumann János egyetemen mindkettő könnyű, mivel semmi színvonal egy Corvinushoz képest. Zh sincs sok, hülye is elvégzi. Ha megvan a pontod, amivel bekerülsz, el is végzed, hidd el. Nem olyan egyetem, ahonnan sokan kibuknának.
máj. 31. 11:59
 2/4 anonim válasza:
#1 Ide járok MBA képzésre jelenleg, nem tudom az mennyire van meg, hogy a tanárok több mint 90%-nem NJE oktató, hanem vagy ELTE vagy Corvinus-ról jönnek óràt adni. Nem értem miért gondolod azt, hogy bármivel gyengébb a képzés, csak azért mert nem egy fővárosi, hanem egy vidéki épületben hallgatod ugyan azt végig.....
dec. 7. 23:26
 3/4 anonim ***** válasza:
2 vidékin is van színvonalas, pl SZTE, DE. De nálunk azok mentek Kecskemétre (közgazdasági szakgimiből), akik végig 2-3-as tanulók voltak. Múltkor összefutottam az egyikőjükkel a vonaton, mikor jöttek haza Szolnokra. Hát heti 5x buliznak és amellett nem szakadnak meg az egyetemen se. Nyilván nem egy orvosi, ezzel tisztában vagyok, de ahol úgy végigvisznek mindent, hogy heti 5x másnaposak, annak nem lehet valami értékes a diplomaértéke. De GAMF-ról is vannak ismerősök, üzemmérnök-infóról. Első félévben nagyjából vizsgaidőszak előtt néhány héttel vagy 1 hónappal írták az első zh-t, míg más egyetem infó szakán első-második héttől kezdve folyamatos számonkérés. Szakdogám írom éppen az SZTE-n, haverok csak 1-gyel lentebb Kecsón, de mikor mutattam a félkész munkám, néztek nagyokat, hogy sehol nincs annyi tudásuk, hogy jövő ilyenkor ők is összehozzanak egy ilyet. És nekik is már csak 1 év van erre. Mondjuk ott biztos olyanra is 4-5öst szereznek, amire mondjuk én kettest vagy élből vissza is dobnák. Vonja le magának mindenki a konklúziót.
dec. 8. 10:16
 4/4 anonim válasza:
#3- Az alap szakokról nem tudok nyilatkozni, ott nem tudom milyenek a tanárok. MBA-n pont ugyan az a feltétel és elvárás, mint mondjuk az ELTE-n, mivel a tanárok jelentős része mint mondtam onnan jön, ha valamennyire ismered öket, és mondanak azok a nevek valamit hogy Ormos Mihály, Dr. György László, Dr. Tóth Zsuzsanna, akik nem csak tanárként, de a szakmában is elismertek, nemzetközi szférában is, beláthatod, hogy nem egy alacsony színvonalú a képzés. Nem mondom, hogy megszakadok a tanulásba, de nem keveset rakok bele a 3-as 4-es szintért sem, úgy hogy nem a papírért jöttem, hanem tudásért, tehát nem lébecolom el a dolgot. Nem teljesíthetetlen a dolog ha komolyan veszi az ember, de nem is egyszerű. Az hogy ZH mikor van, az teljesen inreleváns. Attól még a vizsgára tudni kell a dolgokat.
dec. 8. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!