Most akkor tényleg nem lehet kibukni az egyetemekről?
cégépítés mellett szeretnék letenni egy mérnökinformatikai diplomát, ezért elkezdtem átrágni, hogy hogyan mennek most a dolgok az oktatás területén. Elvileg még 2023-ban volt egy törvénymódosítás, ami alapján többszöri bukás esetén sem lehet kitenni a diákokat egyetemről. Ez elég egyértelműnek hangzik, viszont számomra kb. hihetetlen, és nem is gondolnám, hogy a gyakorlatban ezt a komolyabb, de akár a kisebb egyetemek is követnék, hiszen komoly minőségromláshoz vezetne. Azóta ezzel kapcsolatban fejleményeket nem találok.
Annyi kérdésem lenne még, hogy tisztában vagyok vele, hogy a mérnöki és műszaki szakokon mumus az analízis, és, hogy rengetegen kibuktak (kibuknak?) miatta. Ezeknek a kibukásoknak a többsége azért van, mert ezek ennyire átláthatatlanok, vagy, mert egyszerűen a diákok nem hajlandóak tanulni?
A válaszokat előre is köszönöm
Ezzel feltalálták a spanyolt viaszt, régebben ugyanis pont így volt (és igen, volt aki 10 évig járt egy 5 éves egyetemre).
Az analízis egyébkébt valóban nehéz sokaknak, mert nem tudják felfogni Egy teljesen másik gondolatmenet kell az elsajátításához, mint amihez az agy hozzá van szokva.
Nincs! Nézd meg a hálótervet...
Proginfós vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!