Szerintetek mely egyetemek Magyarországon az öt legjobb gazdaság és menedzsment szakból?
Ha mindenáron rangsorolnom kellene, akkor Corvinus, ELTE, BGE, BME, többiek.
De a gazdálkodás és menedzsment az egy nagyon általános menedzsment képzés, ami semmi konkrét szakmát nem tanít, csak mindenféle vegyes gazdasági ismereteket, azt is iszonyat túlképzésben, szóval ezt a szakot nem ajánlom senkinek, akinek van egy kis sütnivalója.
Helyette leendő menedzsereknek is inkább ajánlhatóak bármilyen IT szakok (kiváltképpen a gazdasági informatika), egy komolyabb alk. közgazdaságtan szak, vagy legalább egy normális kereskedelem és marketing vagy pénzügy-számvitel szak, személyiségtől és érdeklődéstől függően.
1. **Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)**: A Corvinus évek óta vezető szerepet tölt be a gazdasági képzések terén, különösen a gazdálkodás és menedzsment szakán. Ez az egyetem kiemelkedik az oktatás minősége és a kutatási tevékenységek terén.
2.Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE): Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete szintén az élmezőnyben van. Az egyetem magas színvonalú oktatási programokat és kutatási lehetőségeket kínál a gazdasági területen.
3.Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME): A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara is rendkívül elismert, különösen a gazdaság és menedzsment szakokon.
4.Debreceni Egyetem (DE): A DE Gazdaságtudományi Kara szintén magas színvonalú képzést nyújt a gazdálkodás és menedzsment területén, erős regionális szereppel és kiváló oktatói gárdával.
5. Pécsi Tudományegyetem (PTE): A PTE Közgazdaságtudományi Kara a déli régió vezető gazdasági oktatási intézménye, amely széles körű képzéseket és kutatási programokat kínál a gazdaság és menedzsment területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!