Régen (1990 környékétől-2004-ig), hogyan működött az érettségi?
#8 ez képességektől függ. Az emeltekre komolyan fel kell készülni
A közepekhez is kell azért tudni valamit, a 0-val megoldjuk röhögve kijelentést túlzásnak érzem. Átmenni át lehet rajta így, de aki jó eredményt szeretne annak azért kell vele foglalkozni
#5 "Akkor sokkal könnyebb volt mint most."
Azért túlzásokba ne essünk.
#6 "Az akkori érettségi (most matekról beszélek) sokkal nehezebb volt."
De még ez sem igaz. Lényegében elég volt tudni a Pitagorasz tételt a térgeometriánál is. Specmatos felvételim a hatosztályos gimnáziumba nehezebb volt mint bármelyik matek felvételi feladatsor, az egyetemre....
Sajnos nem vicc, de már törvényileg sem írhat ki egy gimi ilyen felvételit, mindenki ugyanazt a gagyi feladatsort írja.
Ami tényleg igaz, hogy töriből nem volt írásbeli, és mondjuk fizikából nem volt szóbeli.
A magyar az nehezebb volt, mint most. 3 feladat közül kellett választani:
1. A novellaelemzéshez nem volt szöveg, így az eleve kiesett.
2. Esszé egy témáról
3. Verselemzés (ha órán nem vettük, akkor iq-ból kellett írni vmit, ami lutri volt.
A matek árnyalatnyival nehezebb volt, mint most, de én emeltet írtam, aminek akkor is nevetségesen alacsony volt a ponthatára, 71%-al volt nekem jeles. Ez volt az egyetlen olyan jeles, amivel nem voltam maradéktalanul elégedett.
Történelemből nem volt írásbeli, csak szóbeli. Így sokkal jobban függött a tanártól az érettségi eredmény, tehát pofára ment.
Volt még angol, ami könnyű volt, illetve fizika, mint választható. Na abból nem volt könnyű jelest elérni, a többség közepest, vagy négyest kapott. Csak írásbeli volt belőle.
Mindez 28 éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!