BGE MSc velemenyek?
Jart valaki MSc-re az iskolaba? Ha igen, melyikre, illetve mi a velemenyetek?
Egy 3 feleves kepzest fejezek be hamarosan az iskolaban, nagyon pozitivan csalodtam az oktatasban, hihetetlen jofej, felkeszult oktatoim voltak. MSc-nel is erre lehet szamitani? Szerintetek mennyire nehez egyebkent? Mernoki MSc-m mar van, ott vert izzadtam:D (masik egyetem volt szoval nem relevans, csak erdekel mashol is ez a helyzet vagy sem)
Ha ugyanezek a tanárok lesznek, akkor ugyanerre.
Nekem BGE-s alapszakom van, és én magam nem járnék a BGE-re mesterszakra. Az ok pedig, hogy 🐶-ból nem lesz 🥓, főiskolából pedig nem lesz egyetem csak azért, mert egyetemi rangot kap. Az egyetemi képzés kutatásról, elmélyülésről kellene, hogy szóljon, főleg mesterszinten. Erre pedig a BGE nincs felkészülve. Alapképzésre jó, de mesterképzésre vagy valamely tudományegyetemet javaslom (ELTE, BME, SZTE, PTE, DE) vagy külföldön valami normálisat.
Nem volt mesterszak (a régi rendszerben nem is létezett mesterszak), de a főiskolai és egyetemi képzés döntően nem csak a hosszában különbözött, hanem a mélységében is. Az egyetem tudományt, tudományos gondolkodást, kutatásokat és kutatni tanított; a főiskola szakmát. Az egyetemen alap tankönyveket ÉS cikkeket kellett feldolgozni; a főiskolán meg többségében vékony jegyzeteket.
Az már nem a BGE problémája, hanem az egész magyar felsőoktatásé, hogy az oktatás annyira gyenge, hogy mesterszinten már nincs nagyon mondanivalója a hallgatók számára. A legtöbb mesterszak redundáns üresjárat. Persze ha mérnöki diplomával beiratkozol egy pénzügy mesterszakra, akkor az nyilván nagyon hasznos, de most általánosságban beszélek arról, hogy miért nem mentem például marketing alapdiplomával marketing mesterszakra.
Azért is fontos, hogy melyik szak mert ugye 3 kar van, nem lehet egy kalap alá venni őket.
#1 Ezen az egyetem/főiskola dolgon kár rugózni, ha bsc-d volt ugyanúgy főiskolai végzettségnek számított, attól függetlenül, hogy főiskolára vagy egyetemre jártál régebben. Teljesen jó ötlet volt egyetemi rangra emelni őket, mert régen lehet volt különbség az oktatásban, de mára eltűnt. Oh, hányszor megkaptam a kérdést, hogy akkor én most egyetemre vagy főiskolára járok. Nehéz volt elmagyarázni azoknak, akik a régi rendszerben éltek, hogy a megkülönböztetésnek egyre inkább nincs értelme.
Én többekkel beszéltem, pl. akik az ELTE-re járnak mesterre, kerestem olyat is, aki a BGE-n végzett bsc-t, és ő is alátámasztotta, hogy oktatásban nincs sok különbség, a színvonal ugyanott van kb.
A BGE nagyon az üzleti vonalra megy rá, de ezt nem is titkolja. Szóval akit a kutatás érdekel, az lehet jobb, ha tényleg mást választ, de az alapból szerintem ne az üzleti szakok között nézelődjön. Attól függetlenül is érdemes mesterre menni, ha nem a kutatás érdekel, hanem mondjuk csak el akarod mélyíteni a tudásod. Amire tökéletesen megfelel a BGE is. Nekem is ez a tapasztalatom, hogy meglepően jó az oktatás, pedig nagyon sok rosszat olvasni itt-ott.
Meg nem tudom biztosan de az eddigi ismereteim alapjan a nemzetkozi gazdasag es gazdalkodas t neztem, az erdekelhet. Amit mindenkepp kerulnek az a kulonfele ceges adozasos, mit hova konyvelekes tema es tarsai:)
De ha tudtok ajanlani barmi egyebet, akar masik intezmenyben, azt is megkoszonom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!