Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE koreai szak elvégzése...

ELTE koreai szak elvégzése mennyire nehéz, ha van már koreai alapom?

Figyelt kérdés
BME-re járok most egy műszaki szakra és elég szopatós a tananyag mennyisége, de nekem a hobbim a koreai nyelv tanulása és elég jól is megy ilyen TOPIK 5 körül van a szintem. Gondolkoztam, hogy esetleg jó lenne párhuzamosan elkezdeni a koreai szakot, szimplán mert értdekel és akár szivesen dolgoznék koreai cégnél/ vagy esetleg tolmácskodni (opciónak). Na most nem akarom agyon terhelni magam, igazából az lenne a kérdésem, hogy a tananyag mennyisége az én szintemmel mennyire lenne megterhelő? Nyilván megnéztem a tanegységlistát és láttom, hogy azért bőven vannak töris tárgyak is, de azok mekkora részét teszik ki ténylegesen a tanulásnak? És az olyan tárgyak mint a Koreai üzleti nyelv/ Koreai szakszövegolvasás és fogalmazás mennyi tanulást igényelnek?

2024. ápr. 24. 23:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam, azért kell tanulni. Nekem nem menne, de te ismered magadat, hogy mi férne bele. Az szinte biztos, hogy társasági életre és alvásra kevés időd lenne.
2024. ápr. 25. 00:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most diplomáztam a szakon. A TOPIK 5-ös nagyon jó szint, de rengeteg más dolog van is a koreai nyelv mellett, iszonyatos az anyagmennyiség, sok követelmény van. Ha nem bukdácsolni akarsz, sokat kell tanulni.

2024. jún. 20. 17:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!