Államvizsgán a bizottság összes tagja elolvassa a dolgozatot?
Vagy hogyan kérdeznek belőle, ha nem olvassák?
Az alapján amit én elmondok a védésen?
Persze, majd ott nekiállnak elolvasni mind, nem? :)))
A bírálója is ott lesz. Ő nyilván olvasta. Meg nem is csak a védésből áll az államvizsga...
Ki mondta, hogy ott helyben?
Szerinted mennyi idő telik el a szakdolgozat leadási határidő és az államvizsga között? Csak 2,5 hónap ;)
Sok dolgozatot adhattál be te is.
Megsúgom, hogy a TDK-n a bizottság minden tagja olvassa a dolgozatokat és tesz is fel kérdést. Gondolhatod, hogy nem kezdés előtt áll neki olvasni, hanem vannak határidők.
Elég lett volna annyit írnod, hogy a bíráló is ott van.
De, nálunk "csak" a védésből áll, nincs tétel.
Dehogy olvassák. Már azzal a szerencsésebbek közé tartozol, ha a konzulensed és az opponensed is végigolvassa... és nem csak átfutják negyed óra alatt. Nálunk anno úgy volt, hogy a bizottság mellé mindenkihez kijelöltek valakit, aki a szakdolgozattal kapcsolatban kérdezett, ez vagy a konzulens vagy az opponens volt, és ő tett fel pár kérdést. Ha a téma olyan volt, amihez más is hozzá tudott szólni a bizottságból, nyilván kérdeztek ők is, vagy valamilyen abszolút módszertani jellegű kérdést (pl. miért ezt a jellegű kutatást választottad, milyen további kutatást látnál indokoltnak, stb).
Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de ha olyan helyre jársz, ahol záróvizsga időszakban egy-egy napon ugyanaz a bizottság 20 embert is levizsgáztat, a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni a szakdolgozatod, bármennyit is foglalkoztál vele. Nagyjából 3 keresztkérdéssel ellenőrzik, hogy valóban te írtad-e, és ennyi volt.
"Ki mondta, hogy ott helyben?"
te írtad, hogy
"Államvizsgán a bizottság összes tagja elolvassa a dolgozatot?"
írhattad volna úgy is, ahogy gondoltad...
3:
Szerencsésebek? Mitől lennék attól szerencsés, hogy elolvassák? Márpedig elfogják. Én jobban örülnék a 15 perces verziónak. Pont azzal keserítenél el, ha mindenki végigolvasná, de van egy sanda gyanúm sajnos, hogy olyan opponens lesz, aki még azt is ellenőrzi, hogy jó helyen van e a "vessző".
Nem tudom hányan leszünk a vizsgán, de szerintem nem annyira sokan.
Arra voltam kíváncsi, hogy mi alapján kérdeznek, ha nem olvassák a dolgozatot. (Már ha nem a konzulens és nem az opponens kérdez)
4:
Ott van, csakhogy nem minden vizsgán van bent sem a konzulens, sem az opponens, abban az esetben a bizottság tagjai kérdeznek, úgy meg elég nehéz, ha nem olvassák a dolgozatot
5:
A h*lyéken kívül mindenki értette. Evidens, hogy nem ott helyben olvas végig 20 dolgozatot.
Arra voltam kíváncsi, hogy mi alapján kérdeznek, ha nem olvassák el.
"mi alapján kérdeznek, ha nem olvassák el."
Szerintem ez jogos felvetés és jó kérdés! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!