Hittant minden iskolában oktatnak?
Mert nekünk kellett ,de azért mert valami egyházi suli volt.
Az ők fennhatóságuk alá tartozott.
2-es
Egyébként most nem ez a kérdés.
Hanem az ,hogy minden iskolában van-e?
Ez a szülőktől függ. Miután az állami iskolákban választható, hogy hittan vagy etika ha csak egy szülő is kéri a hittant, akkor a suli köteles megszervezni, méghozzá azt, amit a szülő igényel. Mi sulinkban is volt olyan, hogy egy gyerekhez járt ki az adott hitoktató.
Egyházi sulikban a fenntartó egyház dönt, ott általában az etika nem választható csak a hittan.
4-es
Nálunk választható volt.
Én személyszerint hittanra jártam ,de már akkor tudtam a hiányosságait pl: azt ,hogy le volt korlátozva a kereszténységre és annak is ,csak a római katolikus ortodox fajtájára.Valószínűleg ez azért is volt így ,mert római kat volt a suli ha jól emlékszem
De egyébként hasznomra vált ,mert akkor jöttem rá ,hogy nem akarok keresztény lenni.
"az állami iskolákban választható, hogy hittan vagy etika ha csak egy szülő is kéri a hittant, akkor a suli köteles megszervezni, méghozzá azt, amit a szülő igényel"
Csakhogy ez nem mindegyik évfolyamon van így.
Nekem a keleti vallások jönnek be azon belül is a jóga.
Mert ugye ez nem ,csak testmozgás ,hanem egy filozófia is ,de mennek róla a viták ,hogy filozófia-e vagy pedig vallás.
"hittanra jártam ... le volt korlátozva a kereszténységre és annak is ,csak a római katolikus ortodox fajtájára"
A római katolikusok meg az ortodoxok nem ugyanazok.
Egyébként meg ha katolikus hittanra jártál, akkor nyilván a katolikus hittant tanították, nem mondjuk a buddhizmust. Ha nem azt akarták volna a szüleid, hogy katolikus hittant tanulj, akkor járathattak volna etikára is, ahol nem lettek volna úgy "lekorlátozva" a dolgok. Náluk kell panaszkodni, hanem volt így jó neked.
"Valószínűleg ez azért is volt így ,mert római kat volt a suli ha jól emlékszem"
Hogyhogy nem emlékszel rá, hogy egyáltalán milyen suliba jártál?...
Mellesleg nem, ebből a szempontból egyáltalán nem számít, hogy milyen felekezethez tartozik az iskola: református suliban is lehet katolikus hittanra járni és fordítva, meg más felekezet hittanjára is.
,,"Valószínűleg ez azért is volt így ,mert római kat volt a suli ha jól emlékszem"
,,Hogyhogy nem emlékszel rá, hogy egyáltalán milyen suliba jártál?..."
1;Nem érdekel
2;Rég volt nem emlékszem
3;Nem emlékszem rá szivesen(Tanárok nem voltak segítő készek maradjunk ennyiben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!