Mennyire hátrány, ha középszintű matematika érettségivel megyek közgazdász szakra?
"középszintű érettségi sorokat mindig 80% felett írom meg"
Nem bántásból, de ez messze van még a jótól. Ha 90+-ra írod meg, akkor már lehet mondani, hogy magabiztos a középszintű tudásod.
Ami lesz az egyetemen: határérték-számítás, deriválás, integrálás, egyeteme válogatja, hogy mennyire mennek ezek mélységeibe. Ezek amúgy nagyon szokták szórni az embereket, még a "jó" matekosokat is.
A fentiek biztosan lesznek az anyagban. Ezen kívül másban nem vagyok biztos, de lehet még algebrából vektoralgebra (mátrixos dolgok), diszkrét matekból kombinatorika/valószínűségszámítás/gráfelmélet, ezeken is előszeretettel buknak emberek.
A közép és emelt matek ég és föld... Az emelt matek és a matek 1 egyetemen sokkal közelebb van egymáshoz.
Ha "csak" egy stabil középszintű tudásod van, akkor lesznek gondjaid...
Bár kérdés, mennyire erőltetted meg magad... Lehet, nem ártana egy alapozás nyáron...
Nem mindenütt nehéz a matek, csak itt szeretnék hazudozni. Én röhögve csináltam meg azt a nagyon kemény egyetemi matekot úgy, hogy egy középszintű érettségit 60%-ra sem tudnék már, egy emelt érettségi pedig fixen nem lenne kettesnél jobb. Messze nem olyan nehéz az egyetem, csak itt hazudják annak.
Engem majdnem berezeltettek ezek, hogy nem fog menni, erre még simán megy. Már azon gondolkodtam, hogy nem jelentkezem alapképzésre, csak mert itt néhányan azt hazudozták, hogy nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!