Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire hátrány, ha középszin...

Mennyire hátrány, ha középszintű matematika érettségivel megyek közgazdász szakra?

Figyelt kérdés
Nem a pontok miatt kérdezem, inkább maga a tananyag érdekel. Jó vagyok matekból, a középszintű érettségi sorokat mindig 80% felett írom meg, de nem vállaltam be az emelt matekot, helyette más tantárgyból emeltezek. Mennyire lehet ez hátrány? Van egyáltalán bármi köze az emeltes tananyagnak a közgazdász szakokon tanult matekhoz?

márc. 20. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

"középszintű érettségi sorokat mindig 80% felett írom meg"

Nem bántásból, de ez messze van még a jótól. Ha 90+-ra írod meg, akkor már lehet mondani, hogy magabiztos a középszintű tudásod.

Ami lesz az egyetemen: határérték-számítás, deriválás, integrálás, egyeteme válogatja, hogy mennyire mennek ezek mélységeibe. Ezek amúgy nagyon szokták szórni az embereket, még a "jó" matekosokat is.

A fentiek biztosan lesznek az anyagban. Ezen kívül másban nem vagyok biztos, de lehet még algebrából vektoralgebra (mátrixos dolgok), diszkrét matekból kombinatorika/valószínűségszámítás/gráfelmélet, ezeken is előszeretettel buknak emberek.

márc. 20. 23:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen, az emeltes anyag bevezet az egyetemi matekba. Persze ha ezt nem tudod, attól még lehet tanulni az egyetemen is, csak nem biztos, hogy annyira könnyű lesz.
márc. 20. 23:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A közép és emelt matek ég és föld... Az emelt matek és a matek 1 egyetemen sokkal közelebb van egymáshoz.

Ha "csak" egy stabil középszintű tudásod van, akkor lesznek gondjaid...

Bár kérdés, mennyire erőltetted meg magad... Lehet, nem ártana egy alapozás nyáron...

márc. 21. 18:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
márc. 21. 18:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem valószínű, hogy sok embert érdekel, de gondoltam frissítek egy kicsit: a megoldókulcs alapján 96% lett a középszintű matek érettségim, és elkezdtem utánanézni magasabb szintű matematikának, hogy ne érjen váratlanul :)
máj. 10. 09:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Kiindulási alapnak jó, csak dolgozz is rajta
máj. 10. 09:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem mindenütt nehéz a matek, csak itt szeretnék hazudozni. Én röhögve csináltam meg azt a nagyon kemény egyetemi matekot úgy, hogy egy középszintű érettségit 60%-ra sem tudnék már, egy emelt érettségi pedig fixen nem lenne kettesnél jobb. Messze nem olyan nehéz az egyetem, csak itt hazudják annak.

Engem majdnem berezeltettek ezek, hogy nem fog menni, erre még simán megy. Már azon gondolkodtam, hogy nem jelentkezem alapképzésre, csak mert itt néhányan azt hazudozták, hogy nehéz.

júl. 2. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!