Mit lehet kezdeni magyar emelt érettségivel? Melyik szakra lehetne menni egyetemen?
Figyelt kérdés
Tudom hogy a reál tantárgyak hasznosabbak, de a humánt sokkal könnyebben megtanulom, tudok beszélni…
Mit lehet kezdeni akkor a magyarral, illetve a törivel?
Illetve ha később rájövök hogy nem ezekből kellett volna érettségiznem, hanem mondjuk biológiából, akkor bármikor megcsinálhatom?
2024. márc. 5. 20:44
2/5 anonim válasza:
Igen, később bármikor jelentkezhetsz bioszra, ha úgy döntenél, csak annyi, hogy fizetős. (Idén egy emelt 67 ezer Ft)
A magyart általában bölcsész és társadalomtudományi szakokra szokták elfogadni.
3/5 anonim válasza:
Érettségi követelményeknél szűrj le rájuk, rengeteg helyen elfogadják
4/5 anonim válasza:
A joghoz elfogadják a magyart, de nem túl hasznos hozzá. Egyébként magyar tanár, logopédus stb
De felvi.hu...
5/5 anonim válasza:
Olyan szakra, ahol elfogadják. Én például gyógytornász szakra fogok jövőre jelentkezni. Technikumban nem tanulok természettudományos tárgyat, ezen kívül matek, magyar és angol emeltet fogadnak el. A matekot nem merem, angolt se igazán, mert ott olyan témák vannak szóbelin, hogy mi a véleményem a globális felmelegedésről, a vakoknak milyen iskolába kellene járniuk és hasonlók. Ezekre életkoromból adódóan nem tudnék érdemben választ adni. Persze lehet húzni könnyebbet is, de osztálytársaim közül húztak be ilyeneket. Töri emeltet nem fogadják el, szóval így nekem magyar emelt lesz. Téves, hogy csak humán szakra jó. Meg kell nézni a felvin, hogy mit fogad el a kinézett szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!