Kedves tanár kollegák!15 éve tanítok,és most a munkahelyemen kötelező a 32 óra bent tartózkodás. Érdwkelne,hogy nálatok is így van? Olvasom sok helyen,hogy napközis állást hirdetnek -csak délután-és teljes állás.
A bértábla szabja meg, hogy a végzettséged és a pályán eltöltött idő alapján mennyi a fizetésed.
Tanítottam egy évfolyamon , 5 osztályban, magyart, napi hat órában. Heti kötelező 2 korrepetálás, plusz heti egyszer 4 óra tanulószoba. Osztályfőnök voltam.
+ a munkaközösségi értekezletek, fogadó órák, kötelező családlátogatások, felkészítés ünnepekre, stb., stb.
Kötelező volt a részletes óravázlat; a tehetségesek versenyen való indítása, kísérese.
Hát az napi 8-10 óra volt átlagosan.
Arany életetek van.
Nem nyavalyogni! Tanítani.
Ne bukott tanár írjon már,hanem olyan,aki pár hónapja még 200 ért dolgozott...és nem nyavajogtam te prinitív,hanem kérdeztem.
Ugye ugye otthagytad a pályát,mert ennyiért nem dolgoztál te nyomorék!
Amúgy meg hónapok óta nincs is bértábla ,hol élsz,hogy ezt se tudod?...azért kérdezek
Az én iskolákban nincs kötelezően előírt heti 32 óra benttartózkodás. Az óráim megtartása után mehetek haza.
Pedagógus 2 vagyok. Az 555 ezer bruttóra rájón még az egyetemi végzettségért és a hiányszakért járó százalék. Így bruttó 623 ezer a fizetések. Ezt az októberi bérből számolták ki. Októberi bruttó bér *1,29*1,04*1,02=623 ezer.
Jelenleg is tanárhiány van. Ha nem tetszik az iskolád akkor keress egy másikat vagy válts pályát!
Ha napközis állás érdekel, legegyszerűbb, ha bemész az adott iskolába, és megkérdezed a viszonyokat. Nyilván nem fogják hirdetni, hogy bemész délre, és fél 5-kor eljössz, de négyszemközt valószínűleg elmondja az igazgató, mi a gyakorlat.
Ami a fizetéseket illeti, az az általános, hogy a sáv minimuma, amire természetesen jöhetnek pótlékok.
Csak annyit kell bent lenni, ahány óra van, beleértve a korrepetálásokat, versenyre felkészítéseket, és egyebet, pl. ebédeltetés, értekezletek. Viszont az adminisztráció, dolgozat összeállítása, javítása, órákra készülés inkább otthon, persze nem tilos bentmaradni, csak hát a körülmények miatt otthon hatékonyabb.
Bér: Minimum+egyetemi végzettség.
"De ahogy látom,meg egy-két tanárismerősömtől hallom,fixen a legkevesebbet kapta mindenki"
A gyenge képességű, értéktelen pedagógusok kapták a bér alsó értékét, akik jelentéktelen intézményben oktatnak. Ahol én oktatok ott br 800 az alja, de ez olyan elit budai gimnázium, hogy ilyen modorral és stílussal téged a kisegítő osztálybe sem vennének fel, nemhogy tanárnak.
Üdv: egy 25 éves oktatói tapasztalattal rendelkező fejlesztőpedagógus, erasmus koordinátor és magántanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!