Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Könyvből szakirodalom mindig...

Könyvből szakirodalom mindig kell szakdolgozatba?

Figyelt kérdés
A neten találtam forrást, aminek a linkjét tudnám tenni az irodalom részhez, de gondolom az elég csúnyán néz ki, hogy nincs benne semmi könyv jellegű szakirodalom
febr. 7. 09:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem csak nem tudod, hogy hogy kell hivatkozni. Ha online találsz meg egy szakcikket, amit egy folyóiratban vagy monográfiában vagy akármiben publikáltak, akkor azt ugyanúgy hivatkozod le, mintha a kinyomtatva adta volna valaki a kezedbe.

Itt van ez a random cikk online:

[link]

Ha erre akarnál hivatkozni, akkor sehova se kellene megadni a linket, egyszerűen lehivatkozod a folyóiratot:

Campana, S. (2017) Drones in Archaeology. State-of-the-art and Future Perspectives. Archaeol. Prospect., 24: 275–296. doi: 10.1002/arp.1569. [A hivatkozás módja attól függ, hogy milyen stílussal dolgozol, ez egy opció a sok közül.]

A sorrend és forma változó, de egy folyóirat esetén kell a szerző, publikálás dátuma, cím, folyóirat neve és száma, oldalszám a folyóiraton belül, esetleg doi mellé még.

Vannak olyan tudományos folyóiratok, amiket csak online publikálnak, sosem kerülnek nyomtatásba. Ezeket szintén ugyanúgy hivatkozod le, mintha kinyomtatták volna, szimplán nem adsz meg oldalszámot, helyette esetleg cikk sorszámot.

Ha küldesz pár példát, hogy milyen netes forrásra szeretnél hivatkozni, akkor megmondom, hogy az adott dolog minek számít.

febr. 7. 17:37
 12/14 A kérdező kommentje:

11:

Köszönöm szépen!

Úgy látom te értessz hozzá, nekem ez elég bonyolult de próbálkozom.

Igen azt már értem, hogy úgy is jó ha nem a kezembe adják,hanem netről, de pl nekem az nagyon érdekes volt hogy 2006-os a legújabb könyv egy megyei könyvtárban ebben a témában. (Gazdasági)

febr. 7. 18:05
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Ajánlom, hogy az egyetem online katalógusában is keresgélj, lehet több releváns dolgot találsz, mint a megyei könyvtárban. Valószínűleg vannak ennél frissebb publikációk is. Ha valamelyik tanárodnak ez a szakterülete vagy ismersz szakembereket, akkor érdemes megnézni pl researchgate-en vagy academia-n, hogy van-e releváns publikációjuk. Ha valamelyik tanárod tanított a témáról, akkor lehet ott is volt irodalomlista.
febr. 7. 18:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Suli könyvtárban kezdtem, nagyon régi 20-25 éves cikkek vannak

Ppt-ben volt róla szó, de csak pár dia. Nincs róla előadásvázlat.

febr. 7. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!