Tudom, hogy anglisztikára tervezek menni. Voltam mindkét iskola nyíltnapján, mindkettő tetszett. Ám vannak előnyei és hátrányai mindkettőnek, ezért vagyok tanácstalan, melyiket jelöljem előre.
Pécsi egyetemen jó, hogy nagyon olcsó a koli, és az albérlet is. Rendkívül jó hangulat volt a nyíltnapon, látszik, hogy a hallgatók jól érzik magukat ott. Viszont nincs meg az a kifejezetten nagy nyüzsgés, amit Pesten az ember tapasztal általában, illetve az Erasmus program is megszűnni látszik lassan (már egyre kevesebb iskola fogadja a pécsi hallgatókat). Ezzel szemben Pesten az Erasmus programmal rengeteg ország le van szerződtetve, ami számomra nagy előny, viszont rendkívül drága az albérlet, ha nem kerülnék be koliba és maga a hangulat sem volt olyan az iskola falain belül, mint Pécsen. Szerintetek? Mi alapján hozzam meg a végleges döntést?
Hát, ne az alapján, hogy mi itt milyen gombokra nyomogatunk!
2024. febr. 4. 14:42
2/6 anonim válasza:
Jó múltkor bent jártam a kocsmában. Jó hangulat volt.
Másik héten egy színvonalas könyvtárban voltam. Nem volt olyan jó a hangulat...........
2024. febr. 5. 12:56
3/6 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok, hátha valaki hallgató egyik-másik karon/szakon , vagy volt ott hallgató, esetleg van egy tuti tippje a döntéshozatalhoz, hehe. Nyilván magamnak kell éreznem, de a tanácstalanság miatt írok ide.
2024. febr. 5. 18:45
4/6 anonim válasza:
figyelj, ELTE-sként, úgy, hogy 2x erasmusoztam, nagyon jó barátságaim lettek és szerettem az ELTE-t, sok ösztöndíjam volt, azért messze nem közösségi az egyetem. Mindenki el van a maga kis életével, az albérlet tényleg nagyon drága, ellenben Pécsen tényleg barátságosabb a hangulat. Persze itt is, de ez egy akkora egyetem, hogy nem is várható el mint a kisebb helyeken. ELTE nagyon jó, mert rengeteg a lehetőséged és nem kell pcsába leutaznod órákat mint Pécsre. Én pont fordítva vagyok, mert BA után van egy pécsi mester ami nagyon érdekelne, de tőlem 6 óra, és Budapest után nekem kínszenvedés egy kisváros. Szóval, szerintem bárhogy döntesz,jól jársz
2024. febr. 6. 21:02
5/6 anonim válasza:
Pécsi
2024. febr. 7. 12:17
6/6 anonim válasza:
Sokan alábecsülik, hogy mennyit nyom a latba a "kapok-e kolit" és a "ki tudom-e fizetni az albérletet"? (Én csak emiatt nem mentem Pestre)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!