Ha úgy hagyom abba az egyetemet, hogy van egy sikeres szakdolgozatom, de hiányzik 2-3 tantárgyam akkor munkaerőpiaci szempontból diplomás embernek tudom számítattni magam?
Mit jelent, hogy sikeres? Mivel nem végeztél így gondolom szakdolgozati bírálattal se rendelkezel.
Másrészről el kell, hogy szomorítsalak, de egy állásinterjún senkit nem fog érdekelni, hogy a te megítélésed alapján írtál egy jó szakdolgozatot. Főleg a mai világba amikor annyi külsős segítséget lehet hozzá venni, hogy megkérdőjelezhető, hogy te írtad e egyáltalán.
Vagyis ha nincs diploma a kezedbe, de minimum egy abszolutórium akkor ugyanúgy azt jelenti, hogy neked egy középfokú végzettséged van.
Ha tényleg 2-3 tantárgyon múlik, hogy végezz szerintem ne itt add fel!
Sok sikert hozzá, küzdj még egy kicsit!
,,Ha tényleg 2-3 tantárgyon múlik, hogy végezz szerintem ne itt add fel!"
,,Nehogymár feladd."
A probléma itt azzal van, hogy szakmai gyakorlatra nem tudok bejutni, nem a hagyományos értelemben vett tantárgyakkal. Akárhányszor kilincseltem meg udvarolgattam nekik az lett a vége, hogy nem fogadtak. Az egyetem hivatalos partnercége sem. Egyéb lehetséges helyeknél meg vagy azt mondták, hogy telítettek vagy, hogy egyáltalán nem is foglalkoznak gyakornokokkal a túlbonyolított bürokrácia vagy pénzügyi okok miatt.
Utánajártam, hogy orvosi felmentést lehet e szerezni a gyakszi alól, de elvileg ilyen opció sincsen.
Akkor most 2-3 tárgy , vagy a gyakszi a baj? A kettő nem ugyanaz.
Ha nem tudsz magadnak gyakorlati helyet szerezni, az egyetem köteles benne segíteni.
Amúgy a legtöbb egyetemen a szakmai gyak kiválthato projekt munkával is. Érdeklődj efelől.
És mi a terv? Hogy odamész egy céghez, csak nem gyakornoki, hanem junior állásra pályázol? Azt is leigazoltathatod, ha felvesznek.
Egyébként a tanszéken is le lehet dolgozni valamilyen kutatómunkával. Érdeklődj a szimpatikus tanáraidnál, hogy mit javasolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!