Milyen nehéz a 12. osztály?
10.vagyok, és már most félek a 12. osztálytól. Már most elkezdtem gyakorolni az érettségire. Van barátom és szeretnék vele találkozni. Van szabad idő 12-ben? Nagyon sokat tanultok? Mennyi új tananyag van? Milyen tantárgyak esnek ki a 11.-12. osztályban? Tanórán mennyire gyakoroltok az írásbeli érettségire?
A szóbelitől nem félek, szóban nagyon jól tudok teljesíteni?
Nekem nehezebben megy a tanulás, sokat tanulok (a mostani átlagom 4,4)
Őszintén szólva szerintem feleslegesen görcsölsz rá ennyire. Nekem a 12. volt a leglazább évem, sok lyukas órám is volt (egyik nyelvből előrehozottan érettségiztem + tesiből fel voltam mentve, így alig csinalhattam valamit, általában akkor is tanultam valamennyit).
Matekból mi szeptembertől kezdve heti 2 órát ismétlésre és érettségi feladatokra szántunk, a rendes tananyagot kb decemberre fejeztük be ha jól emlékszem.
Töriből mi mindig is nagyon tempósan haladtunk, sokszor kellett esszét írni házinak, kb februárban kezdtük el a 9.-es anyagot ismételni.
Magyarból szintén év elején már elkezdtük a készülést és esszé írást, itt a tételeket is ki kellett dolgozni időben, de szerintem simán tartható volt. Óra előtt a szünetben meg reggel suli előtt elolvastam és simán feleltem belőle 4-es 5-ösre. Párszor próbáld felmondani valakinek a tételt, tartsatok egymás között próba feleléseket. Ha az írásbeli nem is sikerül olyan jól, még a szóbelivel simán tudsz rajta javítani.
Mi a választott tárgyad egyébként?
Mindenkinek köszönöm a választ!
Földrajz és a francia, angol helyett. Föciből előrehozottat fogok tenni, az nagyon jól megy.
Viszont 11-ben lesz kisérettségink
A 12. osztály nagyrészt az érettségire készülésről szól, tehát sokat fogtok ismételni, de lesz új tananyag is.
11.-ben kisérettségi, az hasznos lesz az érettségire készülésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!