Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha van fizetési kötelezettsége...

Ha van fizetési kötelezettségem a Neptun rendszerben egy másik (2) Karról (ugyan az az egyetem) amit nem teljesítek, az megakadályozhatja az (1) Kar folytatásában ha nem tudom kifizetni? Többi lent.

Figyelt kérdés

A Debreceni Egyetem 2 különböző karán is tanulok. Állami (1) és Önköltséges Formában (2)

Az Államin teljesítettem 5 félévet, viszont egyre inkább nem éreztem magaménak így bevállaltam mellé egy másikat is Önköltséges formában. Túlválltaltam magam, egyáltalán nem megvalósítható.

Viszont.. Az önköltséges egyetemi kar első félévét sem teljesítettem, továbbá nem fizettem ki.. Így a Neptun rendszerben van fennálló X tartozásom az egyetem felé. Ha ezt nem fizetem ki a akkor képes leszek felvenni a következő félévben tárgyakat, vizsgajelentkezés stb..? Ez a fizetési kötelezettség elévül vagy amíg ki nem fizetem addig gyakorlatilag semmit sem tudok kezdeni az eddig féléveimmel az Állami x Karon?

2023. dec. 28. 04:33
 1/1 anonim ***** válasza:
Az teljesen biztos, hogy a fizetési kötelezettséged nem évül el. Az önköltséges képzésre való beiratkozáskor aláírtál egy képzési szerződést, ami alapján fizetési kötelezettséget vállaltál. Ez tehát azt jelenti, hogy jogilag egy tartozásod keletkezett az egyetem felé. Ezt pedig előbb-utóbb ki kell fizetned, ha tetszik, ha nem. Sőt ha sokáig nem fizetsz, kamatot, sőt jogi költségeket is felszámolhatnak. Ezért attól függetlenül, hogy a másik karon esetleg milyen szankciókkal sújthatnak, akkor jársz legjobban, ha mielőbb fizetsz. Ha saját zsebből vagy szülői, rokoni segítséggel nem tudsz fizetni, akkor szerintem a legjobb megoldás ilyenkor a szabad felhasználású Diákhitel 1 felvétele.
2023. dec. 28. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!