Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogosan írhatnak most (10.26.)...

Jogosan írhatnak most (10.26.) ki pénzügyi tételt az egyetem “ismételt tárgyfelvétel” címszóval, úgy hogy a tárgyfelvételi időszak szeptember közepén lezáródott?

Figyelt kérdés

Azt írták, vizsgázni sem mehetek azokból a tárgyakból, amiket felvettem, amíg ki nem fizetem a tartozást..

Szerintem túl későn írták ki és úgy gondolom nem vagyok köteles kifizetni

Ráadásul adtak 2 hetet kifizetni

#egyetem #Neptun #befizetés #tárgyfelvétel #Ismételttárgyfelvétel #Tételkiírás
2023. okt. 26. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Miért ne írnák ki jogosan. Ha felszevel egy tárgyat ismételten, annak van egy díja. Te felvetted a tárgyat, így kiírják a díjat, ami a tárgyfelvétellel jár.
2023. okt. 26. 16:52
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen jogosan írták ki. Vergődhetsz, itt fizetni fogsz faszikám vagy repülsz.
2023. okt. 26. 17:38
 3/12 A kérdező kommentje:

Utolsó! Neked mi bajod?🤣

Nem az a baj, hogy fizetnem kell, hanem az, hogy akkor miért nem szeptember írják/irattatják ki? Másfél hónapra rá írnak ki ilyen tételeket… Felidegesít, hogy nem logikus a rendszerük. Miért nem lehet az, hogy csak akkor veheted fel a tárgyat ha ezt és ezt kifizetted???

2023. okt. 26. 18:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Szomorú, hogy az emberek ennyire nem tudnak szöveget értelmezni. Mert egyértelmű min borultam ki, hogy sokára írták ki a tételt
2023. okt. 26. 18:07
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha kiírják tárgyfelvételi időszakban, akkor, ha befizetés után mégis leadod a tárgyat, akkor vissza kéne utalniuk, ami mindenkinek felesleges szívás. Miért nem mindegy neked mikor írják ki?
2023. okt. 26. 18:11
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

"Nem az a baj, hogy fizetnem kell, hanem az, hogy akkor miért nem szeptember írják/irattatják ki?"

Miért kellene nekik szeptemberben kiírni? Meg tudsz hivatkozni egy jogszabályt amely alapján kötelesek szeptember hónapban kiírni az adott tételt? Amennyiben igen, abban az esetben jogorvoslathoz fordulhatsz, különben teljesen alaptalan a vergődésed.

"Mert egyértelmű min borultam ki, hogy sokára írták ki a tételt"

Senkit nem érdekel hogy min borultál ki, az állításod pedig hazugság mivel nem későn írták ki a tételt, hiszen nem járt le a tétel kiírásának a határideje.

2023. okt. 26. 19:26
 7/12 A kérdező kommentje:

Ma kaptam értesítést, MA ÍRTÁK KI A TÉTELT!! Nem hazudok 🤦🏻‍♀️

Egyébként az a másik feltételezés, hogy vissza kell fizetni,ha… (van ilyen egyetem, amelyiknél előbb fizetsz-amit te magad írsz ki tételt- aztán csinálhatod amit szeretnél, utána szó sincs arról hogy bármit is visszatérítésnek, ha esetleg visszalépnél)

2023. okt. 26. 20:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy vagy az év elején tárgyfelvétel kezdetén, vagy a beiratkozásnál, vagy vizsgaidőszak kezdetén, vagy ki tudja mikor, de kaptál arról tájékoztatót, hogy az ismételt tárgyfelvételért pénzt kell fizetni. Innentől kezdve nem hivatkozhatsz arra, hogy nem tudtál arról, hogy ilyen fizetési kötelezettséged van. Tudom, mert anno én is kaptam ilyen tájékoztatót, és teljesen tisztában voltam vele, hogy majd jön előbb-utóbb a befizetési kötelezettség, még az árak is ott voltak, hogy mennyibe fáj a 2., és mennyibe a 3. tárgyfelvétel. Lehet arról is tájékoztattak, hogy kb. mikorra lesz kiírva a befizetési lehetőség, de ennyire már nem emlékszem. Viszont, a karodon az első tanulmányi hökkös megmondaná ezt, hogy hol tájékoztattak amúgy erről.
2023. okt. 26. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
41%
Ebben milyen logikának kellene lenni, ha már azt hiányolod?
2023. okt. 27. 07:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy frusztralo az ilyen kesei tetelkiiras, de nem sert jogszabalyt, igy koteles vagy kifizetni, ez nem mentesit a befizetes alol!

Masreszt engem is duhit, hogy tavaszi vizsgahianyzasomrol meg csak par hete irtak ki a tetelt a lusta g#cik, mintha eddig nem lett volna ra idejuk...

En az adminisztraciorol szolo ertekelesi kerdoivbe szoktam beleirni bardolatlanul a nem eppen rozsas velemenyemet a silany munkavegzesukrol... javaslom neked is.

2023. nov. 21. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!