Jogosan írhatnak most (10.26.) ki pénzügyi tételt az egyetem “ismételt tárgyfelvétel” címszóval, úgy hogy a tárgyfelvételi időszak szeptember közepén lezáródott?
Azt írták, vizsgázni sem mehetek azokból a tárgyakból, amiket felvettem, amíg ki nem fizetem a tartozást..
Szerintem túl későn írták ki és úgy gondolom nem vagyok köteles kifizetni
Ráadásul adtak 2 hetet kifizetni
Utolsó! Neked mi bajod?🤣
Nem az a baj, hogy fizetnem kell, hanem az, hogy akkor miért nem szeptember írják/irattatják ki? Másfél hónapra rá írnak ki ilyen tételeket… Felidegesít, hogy nem logikus a rendszerük. Miért nem lehet az, hogy csak akkor veheted fel a tárgyat ha ezt és ezt kifizetted???
"Nem az a baj, hogy fizetnem kell, hanem az, hogy akkor miért nem szeptember írják/irattatják ki?"
Miért kellene nekik szeptemberben kiírni? Meg tudsz hivatkozni egy jogszabályt amely alapján kötelesek szeptember hónapban kiírni az adott tételt? Amennyiben igen, abban az esetben jogorvoslathoz fordulhatsz, különben teljesen alaptalan a vergődésed.
"Mert egyértelmű min borultam ki, hogy sokára írták ki a tételt"
Senkit nem érdekel hogy min borultál ki, az állításod pedig hazugság mivel nem későn írták ki a tételt, hiszen nem járt le a tétel kiírásának a határideje.
Ma kaptam értesítést, MA ÍRTÁK KI A TÉTELT!! Nem hazudok 🤦🏻♀️
Egyébként az a másik feltételezés, hogy vissza kell fizetni,ha… (van ilyen egyetem, amelyiknél előbb fizetsz-amit te magad írsz ki tételt- aztán csinálhatod amit szeretnél, utána szó sincs arról hogy bármit is visszatérítésnek, ha esetleg visszalépnél)
Elhiszem, hogy frusztralo az ilyen kesei tetelkiiras, de nem sert jogszabalyt, igy koteles vagy kifizetni, ez nem mentesit a befizetes alol!
Masreszt engem is duhit, hogy tavaszi vizsgahianyzasomrol meg csak par hete irtak ki a tetelt a lusta g#cik, mintha eddig nem lett volna ra idejuk...
En az adminisztraciorol szolo ertekelesi kerdoivbe szoktam beleirni bardolatlanul a nem eppen rozsas velemenyemet a silany munkavegzesukrol... javaslom neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!