Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták! Ti egy vizsgára...

Egyetemisták! Ti egy vizsgára elsősorban az előtte lévő napokban/hetekben készültök fel, vagy év közbeni tanulással/készüléssel?

Figyelt kérdés
nyilván tantárgyfüggő, de úgy általánosságban érdekel inkább. Melyik jellemző rád? Ha szakot írtok azt is megköszönöm

2023. dec. 27. 12:36
A kérdező szavazást indított:
szinte mindig év közbeni tanulással
inkább év közbeni tanulással
vegyes/egyéb
inkább a vizsga előtt
szinte mindig a vizsga előtt
27 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Év közben, ahogy terítékre kerülnek a témák, folyamatosan. Vizsga előtt meg intenzíven.

Kérdés, hogy a tudást akarod begyűjteni, rögzíteni, folyamatosan ráépíteni, bővíteni, vagy csak vizsgáról - vizsgára tul akarsz esni rajta.

Ha az utóbbi, akkor nagyon megszívod az államvizsgán és a diplomamunkád megvédésekor.

2023. dec. 27. 12:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tanulok óráról órára, általában elviszi az időmet a munka + a beadandók.

Annyit szoktam tenni, hogy vizsga előtt 1-2 héttel összegyűjtöm az anyagokat, ha van kérdéssor, kidolgozom, ha van minta vizsgasor, akkor átnézem és még esetleg az utolsó órán rákérdezek a nehezebb feladatokra.

Konkrétan tanulni viszont csak a vizsga előtti napokban szoktam. Ez már a második szakom így (mesterre járok), eddig bejött.

2023. dec. 27. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden félévben van 1-2 csúszótárgy, amikre folyamatosan tanulok szorgalmi időszakban is (plusz az évközi zh-kat próbálom a lehető legjobbra megírni). A többit általában csak vizsgaidőszakban veszem elő, de nálunk online visszanézhető az összes előadás, így azért kicsit egyszerűbb dolgunk van.
2023. dec. 27. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindig úgy állok neki, hogy én évközben fogok tanulni, de kb. sosem sikerül. Az olyan tárgyakból, ahol vannak számolási feladatok, ott hétről-hétre szoktam gyakorolni, de ahol csak elmélet van igazán, ott nem annyira jön ez össze. Általában pár héttel a vizsgaidőszak előtt megnézem, miből mi kell, van-e konkrét kérdéssor, stb, és így rákészülök, összegyűjtöm én is az anyagokat, aztán pedig így fejben eltervezem, hogy majd melyik vizsgára mikor kezdek tanulni. Van olyan vizsga, amire tanulok 1-2 hetet is, de van amelyikre 1-2 napot. Ami nehezebb, arra próbálok nyilván több időt szánni és már a szorgalmi időszak végén elkezdem tanulni, de van olyan tárgy, amiből alapból úgy tervezem, hogy "na majd 2 nappal vizsga előtt". :D Nekem eddig ez így bevált.
2023. dec. 27. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
66%

Mindig évközben tanulok, mert ha nem osztanám be, akkor vizsgaidőszakban megcsömörlenék, annyira tömény lenne hirtelen. Sosem értem azokat az embereket, akiknek vizsga előtti 2 hétben jut eszükbe, hogy ja, van egy 6 kredites ráépülős tárgyam.

A nem fontos tárgyakra (tölteléktárgy, nem épül rá semmi, nem vág egybe a fő szakommal) viszont én sem fordítok sok időt, épp annyit, hogy meglegyen.

A másik, hogy én a tudásért jöttem, nem a vizsgákért.

2023. dec. 27. 13:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!