Egyetemisták! Ti egy vizsgára elsősorban az előtte lévő napokban/hetekben készültök fel, vagy év közbeni tanulással/készüléssel?
Év közben, ahogy terítékre kerülnek a témák, folyamatosan. Vizsga előtt meg intenzíven.
Kérdés, hogy a tudást akarod begyűjteni, rögzíteni, folyamatosan ráépíteni, bővíteni, vagy csak vizsgáról - vizsgára tul akarsz esni rajta.
Ha az utóbbi, akkor nagyon megszívod az államvizsgán és a diplomamunkád megvédésekor.
Nem tanulok óráról órára, általában elviszi az időmet a munka + a beadandók.
Annyit szoktam tenni, hogy vizsga előtt 1-2 héttel összegyűjtöm az anyagokat, ha van kérdéssor, kidolgozom, ha van minta vizsgasor, akkor átnézem és még esetleg az utolsó órán rákérdezek a nehezebb feladatokra.
Konkrétan tanulni viszont csak a vizsga előtti napokban szoktam. Ez már a második szakom így (mesterre járok), eddig bejött.
Mindig évközben tanulok, mert ha nem osztanám be, akkor vizsgaidőszakban megcsömörlenék, annyira tömény lenne hirtelen. Sosem értem azokat az embereket, akiknek vizsga előtti 2 hétben jut eszükbe, hogy ja, van egy 6 kredites ráépülős tárgyam.
A nem fontos tárgyakra (tölteléktárgy, nem épül rá semmi, nem vág egybe a fő szakommal) viszont én sem fordítok sok időt, épp annyit, hogy meglegyen.
A másik, hogy én a tudásért jöttem, nem a vizsgákért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!