Kell-e az az érettségi tanárszakra?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha én érettségi után osztatlan tanárképzésre szeretnék jelentkezni, akkor pl. ha kémia lenne az egyik szakpárom akkor abból is kötelező az érettségi? Ha igen, elég a közép?2023. dec. 27. 02:19
11/23 anonim válasza:
9. Hát, ez lenne lényeg, jól beszélsz, egyet is értek félig, csak ott van a szakmódszertani része, amiből ugyancsak vajmi kevés van. Ezáltal teljesen használhatatlan az a sok maszlag, amivel tömik az ember fejét, akár megszilárdul, akár nem. Sajnos nem elég kifinomult az oktatási rendszerünk. Mondom ezt úgy, hogy lassan végzek a tanárin, 4-es átlaggal végig.
12/23 anonim válasza:
10. Aki tudományos szakember akar lenni, annak valóban hasznos a sok tudomány. Egy tanárnak teljesen felesleges ugyanazt tanulni, mint egy tudósnak, s mint mondtam szakmódszertan, pedagógia, pszichológia alig-alig. Nem tudomány ellen beszélek félreértés ne essék, de sajnos az egyetemek is néha magukba nézhetnének, vagy akkor ne indítsanak tanárszakot egy tudományegyetemen.
13/23 anonim válasza:
Egy tudományegyetemen a középiskolai tanárok mindig is a tudósképzésben vettek részt!
14/23 anonim válasza:
13. Ezért kellenének ismét a tanárképző egyetemek. Mert nem mindenki akar doktorálni. Én se választanék ismét tudományegyetemet egy tanáriért. Lehet, emiatt valaki hülyének tart, de akkor is.
15/23 anonim válasza:
Tanárképző Főiskolát akartál mondani? Igen, legalább az általános iskolai szakirányosok nem az egyetemekre mennének és nem lenne nyávogás:D
16/23 anonim válasza:
15. Lehet, nem lenne "nyávogás", de használhatóbb, specifikusabb tudást kaphatnának. Amúgy megkérdezhetem, hogy te hova jársz, tanárszakos vagy?
17/23 anonim válasza:
15. Egyébként az 5 éves rendszerben már nincs külön általános és középiskolai szakirány.
19/23 anonim válasza:
"Én se választanék ismét tudományegyetemet egy tanáriért."
Én tudományegyetemet végeztem, és végül tanár lettem, de egy pillanatig sem bántam meg, hogy nem eleve a tanárképzést választottam. A szakmódszertan sokkal inkább kialakul menet közben, a tudományt viszont vagy megkapod az egyetemen, vagy sose lesz a tiéd.
20/23 anonim válasza:
"már nincs külön általános és középiskolai szakirány"
Ez elég nagy baj szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!