Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az hogy 3 tárggyal,...

Miért van az hogy 3 tárggyal, 4es eredményekkel csak 3 az átlagom?

Figyelt kérdés

2 db 4 kredites tárgy illetve egy 7 kredites.

Nyilván értem, hogy miért de akkor is olyan szarul hangzik, hogy minden tárgyam 4re sikerült az átlagom meg csak 3-as.

(Persze miért nem tanultam többet ha csak 3 tárgyam volt, lehet írni, de rengeteget tanultam munka mellett és örülök, hogy ennyire is sikerült viszont rosszul esik, hogy egész jók lettek azaz 4es és csak 3as átlagom lesz. Ennyi tárgy maradt nekem , többet nem kellet felvennem)

2023. dec. 20. 01:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Soha nem csúsztam, nem korábban nem csináltam meg, rendesen haladok a mintaterv szerint csak van már diplomám, ahol már teljesítettem tárgyak ahogyan írtam is.
2023. dec. 20. 21:31
 12/13 anonim ***** válasza:
62%

Szóval korábban elvégeztél egy szakot, elfogadtattad a tárgyaidat, ennek következtében mindössze 3 tárgyat kellett felvenned mintatanterv szerint (ami összesen 15 kredit értékű), te nem vettél fel semmi pluszt, megcsináltad a 3 tárgyat 4-re és a SÚLYOZOTT ÁTLAGOD 3-t mutat (a kevés kredit miatt).

A válasz a kérdésre: azért van, mert az elfogadott tárgyak eredményét nem az aktuális félévhez számolják, hanem külön. Ami szintén azért logikus, mert a korrigált kumulált kreditindexet a kredittel súlyozott átlagból számolják amiből az ösztöndíjat. Teljesen igazságtalan lenne ha valaki elvégez például 2 évet egy másik egyetemen majd ezeket elfogadtatja az aktuális egyetemen és pl 2 tárgyból levizsgázik jelesre aztán kapja a magas ösztöndíjat, míg másnak szenvednie kellene a sok tárggyal hogy egyáltalán meg legyen.

Egyébként azt sem értem miért zavar, hogy mennyit mutat a súlyozott átlagod... ha neked fontos hogy ez az érték magas legyen akkor vegyél fel tetszőleges számú kötelezően vagy szabadon választható tárgyat vagy egyszerűen ne fogadtasd el a más szakon teljesített tárgyaidat...

2023. dec. 21. 11:36
 13/13 A kérdező kommentje:

"te nem vettél fel semmi pluszt, megcsináltad a 3 tárgyat 4-re és a SÚLYOZOTT ÁTLAGOD 3-t mutat"

Igen, viszont NEM volt semmi plusz szabadon választható tárgy csak 0 kreditért de azt minek vettem volna fel?!

A szakdolgozat konzultációt vettem fel ami 0 kredit.

Nem arról van szó, hogy én lusta voltam és azért nem vettem fel + kreditet, hanem egyáltalán nem volt, csak olyan szab vál abból is 1 db ami 0 kredit.

"Egyébként azt sem értem miért zavar, hogy mennyit mutat a súlyozott átlagod" Azért zavar mert 1. államin vagyok és el kell érni egy "minimális" átlagot ahhoz hogy ne kerüljek fizetős és ez 3,2.

2. Mindig kaptam ösztöndíjat így most nyilván nem fogok.

3. "ha neked fontos hogy ez az érték magas legyen akkor vegyél fel tetszőleges számú kötelezően vagy szabadon választható tárgyat " még mindig 0 kreditesek a szab.vál tárgyak

4.Egyszerűen ne fogadtasd el a más szakon teljesített tárgyaidat

Azt is ebben a suliban csináltam, ugyanaz a tanár tartotta. Akkor járjam újra és vizsgázzak újra ?!

2023. dec. 21. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!