Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az alábbiak közül melyik volt...

Az alábbiak közül melyik volt a kedvenc kötelező olvasmányod?

Figyelt kérdés
Mi tetszett benne? Miket szerettél még? Miket nem?

2023. dec. 16. 16:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Mindet olvastam, egyik se tetszett. Pedig szeretek olvasni.
2023. dec. 17. 02:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Pál utcai fiúk
2023. dec. 17. 08:07
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

Ezek közül az Odüsszeia, esetleg Az ember tragédiája elment egynek.

Egyébként az Iliászt szerettem, az Üvöltő szeleket, meg a Bűn és bűnhődést gimiben, általánosban a Pál utcai fiúk tetszett meg az Egri csillagok.

2023. dec. 17. 11:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Elég nehéz ezeket összehasonlítani, más kor, más műfaj, más téma.

Az ember tragédiája hatalmas mű. De 16 évesen semmit nem értettem belőle, érdemes felnőttként újra elolvasni, minden alkalommal újabb és újabb dolgokat fedezek fel benne.

A Szent Péter esernyője egy kedves kis történet, azt szerettem, még filmen is.

A Bánk bán is nagyon nagy mű, napokig lehet róla vitázni, viszont még a nyelvújítás előtti magyar nyelven íródott, szóval nem nagyon szokták érteni a középiskolás gyerekek, és szeretni pláne nem szokták.

Jókai nagyon népszerű volt a saját korában, anyukámnak is a kedvenc írója volt. Viszont 7.-ben feladni a Kőszívű ember fiait szerintem kínzás. Most már nem is nagyon adják fel, inkább csak beszélnek róla. Ez inkább egy történelmi forrás, hiszen részletesen leírja a forradalmi eseményeket, de még filmen is rém unalmas egy mai embernek. A mögé szőtt családregény az szerintem jó, de a többi túl hosszú és érhetetlen egy hetedikes gyereknek.

Színházban láttam, ott a csata és utcajeleneteket eléggé megvágták, úgy kifejezetten tetszett.

Az arany ember szerintem jobb, bár a túl bő lére eresztett romantikus leírások egy mai olvasónak szintén élvezhetetlenek. Pont amitől elvileg szép, amiatt tartják uncsinak a mostani olvasók.

A többit nem igazán szerettem, csak elolvastuk, mert kellett.

2023. dec. 17. 18:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Az Antigoné és Az ember tragédiája (erre szavaztam) volt a két egyedüli olvasmány, amit szerettem is és becsülettel elolvastam.
2023. dec. 19. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Ezek közül a Szent Péter esernyője - bár az nekem nem is volt kötelező. Egyébként csak filmen láttam, mindenesetre úgy tetszett. :)
2023. dec. 28. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!