Szakdolgozatnál miért probléma, ha név szerint megemlítem a mélyinterjú alanyát?
Szakdolgozatomban beleírtam a szálloda vezetőjének a nevét és most lehúzták a dogámat, hogy név szerint beleírtam a mélyinterjú alanyát.
Ez miért probléma? Nem az lenne az evidens, hogy beleírjuk pontosan, hogy kivel készítettük a mélyinterjút?
Ennyi erővel kispistával is készíthetnénk a mélyinterjút név nélkül.
Az adatvédelemről hallottál? A szakdolgozatok leadás után hozzáférhetők a legtöbb felsőoktatási intézményben.
Mi lenne, ha pl. egy pszichológus leírná név szerint a szakdolgozatában frusztrációidat, meg lelki problémáidat, és ez nyilvánosan elérhető lenne egy egyetem jövőbeni hallgatói számára?
Egy mellékes megjegyzés:
Nem tudom a ti elektronikus könyvtáratok milyen, de nálunk például a szakdolgozat értékelése nem publikus. Tehát lehet, hogy te találtál ilyen szakdolgozatokat többet is, csak éppenséggel azok is ugyanúgy le lettek húzva, mint a tiéd.
Interjú alanyt három módon szokás "megnevezni":
1. Monogram
Ha Fáska Gáborral, a Museum Hotel vezetőjével csináltad az interjút, akkor FG-ként említed a mondatban, és "Interjú alany FG"-ként a szövegközi hivatkozásban.
2. Adatkezelési- és/vagy Beleegyező Nyilatkozat!
Lehet használni teljes nevet, ha ez a Nyilatkozatban egyértelműen KI VAN EMELVE, hogy eredeti, teljes névvel lesz megemlítve!
Ha csak egy sima "általános" sablon-nyilatkozat adatkezelésről, meg válaszok felhasználásáról, az nem elég. Fontos, hogy külön pontként ki legyen emelve a teljes név megjelenítése!
3. Álnévvel, vagy szimplán csak Alany 'A'-ként említve.
Ezt szerintem nem kell ragoznom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!