Ugye így nem bocsáthatnak el az egyetemről? 1 év csúszással kapcsolatos kérdés.
Az ELTE klinikai pszichológia mesterképzésén vagyok végzős, de már csúszva, az 5. félévemben vagyok.
A szakunkon két szakdolgozat van, egy kutatási és egy alkalmazott. Most vettem fel először mindkét szakdolgozati tárgyat, de csak az egyiket fogom tudni benyújtani.
Tehát a következő félévben másodszor felvenném a másik szakdolgozati tárgyat. Az a kérdésem, hogy ugye nem csaphatnak ki? Azért, mert kevés kreditet teljesítettem az előző félévekben (a 4.-ben 14-et, az 5.-ben 12-t), vagy mert nem lehet két félévet csúszni csak szakdolgozatokkal... Nem tudom.
A HKR-t végigböngésztem, az világos, hogy hányszor lehet felvenni egy tárgyat, stb, abból a szempontból rendben vagyok. Az is világos, hogy át fognak sorolni önköltségesre. És én úgy látom, nem fenyeget a kicsapás veszélye, de jól esne, ha valaki ezt megerősítené, és nem kellene a TO-hoz fordulnom.
Ez a sor okozza az aggodalmamat, megnyugtattok kérlek?
Nftv. 59. § (3) A felsőoktatási intézmény egyoldalú nyilatkozattal is megszünteti annak a hallgatónak a
hallgatói jogviszonyát, aki
a) a tanulmányi és vizsgaszabályzatban, illetve a tantervben rögzített, a tanulmányokban való előrehaladással kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti
És:
(3) 247A karra vonatkozó Különös rész rendelkezik
a) a meghatározott képzési időszakok alatt a hallgatónak a tanulmányokban való előrehaladással kapcsolatos kötelezettségeiről,
b) a hallgató által szakonként megszerzendő minimális kreditértékekről, valamint
De a PPK-ra vonatkozó különös résznél nem ír az a) pontról semmit.
Köszi előre is a segítséget!
Soha semmi kavarás nem volt eddig a tanulmányaim kapcsán, mindig minden időben megvolt, csak ötöseim vannak, nem kellett tárgyat 2x felvennem, teljesen új nekem a HKR-böngészés. :( Az 5. félévi csúszás tervezett volt, az viszont nem, hogy az 5. félévben ennyi minden összejön, és lesz belőle egy 6. is. Elrontottam nagyon. :(
"jól esne, ha valaki ezt megerősítené, és nem kellene a TO-hoz fordulnom. Ez a sor okozza az aggodalmamat, megnyugtattok kérlek?"
Persze: nyugi!
Most megnyugodtál? Ha nem, marad a TO. Miért lenne akkora para tőlük megkérdezni?
Egyébként csak akkor higgy nekik, ha írásban is megmutatják, hogy miről van szó, nem csak úgy mondanak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!