Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemi órák is úgy...

Az egyetemi órák is úgy műkédnek, mint a gimiben?

Figyelt kérdés
Mondjuk fixen reggel 8-kor kezdődik a tanítás és 2-3 felé van vége? Azért gondolkodom ezen, mert egyetem mellett jó lenne dolgozni is, de így ugye nem lehet.

2023. nov. 18. 23:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"nem egy nem kettő olyan szak/ órarend van ami lett nem lehet"

Csak a kérdés pont nem az ilyenekről szólt, hanem az olyan órarendről, ami minden nap egyforma, ezért írtam, hogy csak akarni kell.

"biztos létezik számtalan olyan szak vagy egy egy jól elkészített órarend ami mellett simán lehet dolgozni"

Igen, pont ilyenről volt szó.

"de nagyon sok olyan van ami mellett ha a fejed tetejére állsz akkor sem tudsz elmenni dolgozni"

Hát mondjuk munkája válogatja... Magántanítást pl. akármilyen egyetemista vállalhat, ha a pénzt akar keresni. Azt aztán tényleg csak akarni kell, hogy néhány magántanítványt beszerezzen és korrepetáljon, és annak az időbeosztása is tud igazodni az órarendjéhez. Ha csak egy-két óra fér bele hetente, az is több, mint a semmi, de akár többet is vállalhat, ami már egész jó pénz lehet. És nem, nem kell ahhoz tanárdiploma, hogy egy általános iskolás vagy középiskolás gyereknek segítsen az ember a tanulásban. Csak akarni kell. A szülők is, a testvérek is megtehetik, és meg is teszik nagyon sok családban, vannak középiskolások, akiknek az ilyesmit elszámolják közösségi szolgálatként - úgyhogy egy ismerős ismerőse, vagy akár egy idegen is megteheti, adott esetben pénzért cserébe.

"(már ha valaki komolyan akarja venni a tanulmányait)). És miért ne venné azért egyetemista az ember hogy tanuljon."

Már aki... Elég sokan csak a szüleik és/vagy a buli kedvéért mennek egyetemre...

"Az egyik tanárunk mondogatta mindig, hogy fiatalon kell tanulni"

Valószínűleg nem hallott még az élethosszig tartó tanulásról... :)

2023. nov. 21. 12:00
 12/16 anonim ***** válasza:
51%

11 Akkor sulyos szovegertesi problemaid vannak... a kerdes elso mondata, hogy az orak ugyanigy mukodnek-e, mint a gimiben.

A kerdezo gimnazista es kerdeziy mire szamitson.

A te valaszod pedig egy demagog, kozhelyey baromsag ("csak akarni kell").

2023. nov. 21. 12:03
 13/16 anonim ***** válasza:
40%
*kozhelyes
2023. nov. 21. 12:03
 14/16 anonim ***** válasza:
22%

Direkt beidéztem azt a részt, amivel kapcsolatban írtam:

"Mondjuk fixen reggel 8-kor kezdődik a tanítás és 2-3 felé van vége ... egyetem mellett jó lenne dolgozni is, de így ugye nem lehet."

Ha ezt feltételezzük (és igenis létezhet ilyen órarend is, miért ne létezhetne? ha nem is minden félévben jön össze így, azért időnként összejöhet), akkor pont amiatt, amit te is írtál, hogy

"a legtöbb helyen minimum heti 20- 25 óra nélkül fel se vesznek és a legtöbb helyen nem te mondod meg azt, hogy na mettől meddig érsz rá, meg milyen napokon akarsz dolgozni",

ha találsz olyan munkahelyet, ahol mondjuk délután 4-től van rád szükség minden nap (tehát ahol nem variálhatsz, mert fixen minden nap márpedig 4-kor kell kezdened), akkor azt simán el tudod vállalni (mármint ha bírod energiával is).

2023. nov. 21. 12:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Én a 10- es vagyok, de 11- es hozzászólásodra a választ ( 12- es, 13- as nem én írtam). Mivel itt az utolsóban úgy vetted, hogy az én voltam, de nem.

Ennek ellenére valamilyen szinten ugyanarról beszélünk más megközelítésben. Én is úgy vagyok vele, hogy lehet hogy létezik, említettem is, hogy biztos van olyan szak/ órarend ami mellett lehet. Én csak az általánosítást nem szeretem. Nyugodtan lehet lepontozni ezt is meg a korábbi kommentemet is a sok büfészakos hallgatónak, meg azoknak akik nem veszik komolyan az egyetemet. Igen ők életükben nem fogják megérteni azt, hogy milyen néha a tanulásra is koncentrálni, ahelyett, hogy kidolgozod a lelked pár 10 ezer forintért néha napján. Továbbá en nem olyan munkára gondoltam amit te írtál, hanem rendes bejelentett munkára. Azért van a kettő között különbség. Sosem állítottam, hogy gyerekeket tanítani, meg a szomszéd néninek bevásárolni nem férhet bele. De normális, komoly helyen azért más a helyzet.

2023. nov. 21. 12:30
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

"Sosem állítottam, hogy gyerekeket tanítani, meg a szomszéd néninek bevásárolni nem férhet bele. De normális, komoly helyen azért más a helyzet."

Mármint normális, komoly munkahelyen? Egy csomó ember teljes állásban tanít gyerekeket, abból él, egy másik csomó meg abból, hogy teljes állásban bevásárol másoknak. Hogy kinek mennyi ideje, energiája jut ilyesmire amellett, hogy komolyan veszi az egyetemet, az meg attól függ, hogy mennyire engedheti meg magának anyagilag, hogy ne dolgozzon...

2023. nov. 21. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!